Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Amersfoort naar finale play-offs Carlton Eredivisie

Amersfoort heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs in de Carlton Eredivisie.

In eigen huis was een 4-1 zege genoeg tegen titelverdediger VELO, nadat er in Wateringen al met 5-3 was gewonnen.

Zoals verwacht was de winst in de eerste twee partijen, net als afgelopen donderdag, opnieuw voor Amersfoort. Jelle Maas en Robin Tabeling klopten Dicky Palyama en Rikkert Suijkerland in twee games. Daarna versloegen Eefje Muskens en Maartje Verheul met duidelijke cijfers Myke Halkema en Lisa Malaihollo.

In het eerste mannenenkel bracht Palyama de spanning terug in de wedstrijd. De speler van Velo was Joeli Residay met 21-18 en 21-14 de baas. Lang stond deze stand echter niet op de borden, want de Amersfoortse Kirsten van der Valk was met 21-7 en 21-14 te sterk voor Wendy Slaats.

In de vijfde partij nam Vincent de Vries het namens de thuisploeg op tegen Suijkerland. De Vries won de wedstrijd eenvoudig met 21-11 en 21-8 en haalde zo het beslissende punt voor Amersfoort binnen: 4-1. De overige partijen werden niet meer gespeeld.

Morgen spelen DKC en Almere in Den Haag voor de andere plek in de eindstrijd om de landstitel.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws