badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Amersfoort snakt naar einde competitie - BC Amersfoort
© BC Amersfoort

Amersfoort snakt naar einde competitie

Amersfoort snakt naar einde competitie - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

Door alle tegenslag met blessures en uitzendingen heeft het team van coach van Wankum slechts een paar maal in de beoogde opstelling kunnen spelen.

Desondanks werden er door aanpassingen in het team, het inpassen van invallers op de juiste plekken en slimme opstellingen, goede resultaten behaald.

Ook zaterdagvond tegen Roosterse was er weer een blessure bij Vincent de Vries was niet fit genoeg om een gehele partij te spelen. Gelukkig was Robin Tabeling net op tijd hersteld van een griepje om wel aanwezig te zijn. Eerste man Fransman gaat maandag uit het gips en 1e vrouw Gayle Mahulette kan nog steeds geen volle partij spelen.

Er moesten nog zes punten worden zeker gesteld om de reguliere competitie af te sluiten met een 1e plaats. Dit zou zeker niet gaan lukken in deze wedstrijd, er werd voor gekozen om in ieder geval voor een kleine winst of een gelijk spel te gaan. Ook de Roosterse kampte met blessures. De dames uit team 2( 1e divisie) waren opgeroepen om deze avond in team 1 te spelen.

De mannen en vrouwendubbel werden twee sets overwinningen voor de Amersfoortse ploeg, welke ook coach van Wankum miste wegens ziekte. Hierna kwamen de enkelspelen waar de Amersfoort twee punten moest weggeven om het beoogde resultaat te behalen. Remco Pots maakte zijn debuut in de eredivisie hij speelde bij vlagen goed maar de veel belovende Belgische Marijn Put was duidelijk de baas in twee games. Fijn dat Remco de reis uit Wierden naar Roosteren er voor overhad om in te vallen. Ook zondag moet hij weer naar Roosteren voor een wedstrijd in Amersfoort 2 tegen de reserves van de Roosterse eredivisionist.

Kirsten van der Valk liet tegen Grace Gabriel Ofodile de 1e game liggen, 22-24, en kwam er in de tweede game niet echt meer aan te pas, tegen de uitstekend spelende Grace Gabriel. Een onverwachte 2-4 achterstand voor Amersfoort.

In de afsluitende mixen moest in ieder geval het gelijke spel worden gerealiseerd, Robin Tabeling en Maartje Verheul hadden dit goed in hun oren geknoopt en sloegen in no time punt drie binnen. De mix van Jelle Maas en Eefje Muskens was in de 1e game dramatisch en werd ruim verloren. In de tweede en tot een 17-12 voorsprong in de beslissende game leek alles volgens plan te verlopen, maar Leon Nottelman en Lianne Janssen dachten hier anders over en kwamen terug en zelfs op matchpoint, toen toonde de het Amersfoortse duo zijn echte gezicht en geconcentreerd werd het matchpoint te niet gedaan en punt vier binnengesleept.

Al met al een spannend slot met voor het Amersfoortse team een gelukkige afloop.

Met de thuiswedstrijd tegen Almere te gaan kan Amersfoort zijn wonden gaan likken en zich opmaken voor de play-off tegen VELO.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

vorig artikel

Start-Best toernooi van Alouette wederom geslaagd

5 jaar geleden

volgend artikel

Erik Meijs: 'Goed begin van 2013!'

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 39 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws