badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend

De badmintonners van het Haagse BC DKC komen voor het eerst in het 42-jarig bestaan van de club uit in de halve finale van de play-offs om de landstitel.

Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend - Ron Daniëls
© Ron Daniëls
Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend - Ron Daniëls
© Ron Daniëls +

 

Voor de ploeg van coach Leonard van Velzen was het seizoen 2012-2013 het succesvolste jaar ooit in de Carlton Eredivisie. De Hagenaars kwamen tot winst in dertien van de achttien wedstrijden en eindigde met 96 punten als tweede op de ranglijst. Daarom komt DKC in de play-offs uit tegen nummer drie BV Almere. Door middel van een uit- en thuiswedstrijd wordt bepaald welk team naar de finale om de landstitel gaat.

De wedstrijden worden op de volgende dagen gespeeld

Donderdag 24 januari: BV Almere – DKC
Locatie: Sportcomplex Carl Dekker. Aanvang: 19.30 uur

Zondag 27 januari: DKC – BV Almere
Locatie: Sporthal ’t Zandje. Aanvang: 14.00 uur

Het team dat als eerste negen wedstrijdpunten bij elkaar heeft geslagen, gaat naar de finale op zaterdag 23 februari in Barendrecht. Mochten DKC en Almere een gelijk aantal punten halen, zal er een ‘golden game’ worden gespeeld. Dat betreft één game van een mixed dubbel, waarin de coach vrij is in de samenstelling. De club die de ‘golden game’ wint, staat in de finale.

De andere halve finale van de play-offs gaat tussen BC Amersfoort en Van Zundert/VELO uit Wateringen. Deze teams eindigden respectievelijk als eerste en vierde in de reguliere competitie. De eerste wedstrijd wordt op donderdag 24 januari bij VELO gespeeld. Op zaterdag 26 januari volgt de return in Amersfoort.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws