SportSport

Deceptie voor Almere

Deceptie voor Almere

De tweede halve finale wedstrijd om het landskampioenschap tegen DKC is voor Almere op een deceptie uitgelopen.

clubzoeker

Maak kennis met Sterre Bang!

De angel werd uit de wedstrijd gehaald op het moment, dat het tot nu toe ongeslagen koningskoppel Peter Mills en Dave Khodabux in drie games het mannendubbel verloren van Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel. Onverwacht was deze nederlaag nu ook weer niet, want Dave Khodabux had afgelopen donderdag een knieblessure opgelopen en was in feite niet in staat om te spelen.

Almere had gehoopt dezelfde partijen te winnen als in de thuiswedstrijd om op die manier een golden game af te dwingen, waarin de Almeerders zeker niet kansloos zouden zijn. Maar zover is het niet gekomen, want de technische staf stond voor de schier onmogelijke opgave om een oplossing te vinden voor het blessureleed waardoor de ploeg geteisterd wordt. Eerste heer Saber Afif was nog steeds niet in staat om te spelen en de eerste dame Sarah Walker moest ook wegens een blessure verstek laten gaan. Eerder in het seizoen raakte Thamar Peters al zeer ernstig geblesseerd. En zo kan het gebeuren dat Almere deze competitie niet éénmaal in de sterkste opstelling kon aantreden. De personele problemen waren in deze tweede halve finale wedstrijd simpelweg te groot en onoplosbaar voor de technische staf.

Dave Khodabux en Peter Mills verloren in drie games, te weten 21-15, 15-21 en 21-18 van Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw.

Met 21-18 en 21-9 waren Ginny Severien en Soraya de Visch van Eibergen te sterk voor Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

Stephan Branderhorst speelde de eerste mannenenkel, maar was niet opgewassen tegen de ontketende Dennis van Daalen de Jel (21-8 en 21-12).

Bij ontstentenis van Sarah Walker moest Rachel Howard de eerste vrouwensingle voor haar rekening nemen en dat deed zij naar behoren. Met 21-18 en 21-16 was de winst toch voor Soraya de Visch van Eibergen.

Alex Vlaar nam de tweede mannensingle voor Almere voor zijn rekening, maar de Almeerse jongeling kon het niet bolwerken tegen Mark Caljouw (21-08 en 21-12).

Aangezien DKC met de 5-0 over beide wedstrijden negen partijen gewonnen had, en het voor Almere niet meer mogelijk was om langszij te komen, komt DKC uit in de finale in Barendrecht tegen BC Amersfoort.

De mixen van Peter Mills en Yvonne Sie en de mix van Dave Khodabux met Marloes van Heteren werden dus niet meer gespeeld.

Ondanks al het blessureleed slaagde Almere er voor de derde achtereenvolgende maal in om de play-offs te halen en dat is wat ons maar bij moet blijven, want het was een prestatie op zich. De technische staf heeft er alles aan gedaan en verdient een pluim voor de resultaten van het afgelopen seizoen.

En de technische staf heeft mij verzocht om vooral de supporters van het afgelopen seizoen te bedanken en vooral de 70 meegereisde enthousiastelingen vandaag naar Den Haag.

Almere wacht nog de bekerwedstrijden om de Carlton Cup, en deze finalewedstrijden vinden plaats in juni 2013.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!