Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

DKC overtuigend langs Almere

DKC neemt het op zaterdag 23 februari op tegen Amersfoort in de finale van de play-offs in de Carlton Eredivisie.

Voor eigen publiek was de club uit Den Haag met 5-0 te sterk voor Almere in de tweede halve finale van de play-offs. Afgelopen donderdag eindigde het duel nog in 4-4.

Waar Almere in de eerdere ontmoetingen dit seizoen in de dubbelspelen meestal de sterkste was, lieten het mannen- en vrouwendubbel van de Flevolanders het ditmaal afweten. Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel waren verrassend in drie games te sterk voor Dave Khodabux en Peter Mills. Daarna wonnen Ginny Severien en Soraya de Visch Eijbergen met 21-18 en 21-19 van Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

In het eerste mannenenkel boekte Van Daalen de Jel zijn tweede zege van de middag. Tegen Stephan Branderhorst werd het 21-8 en 21-12. De Visch Eijbergen volgde het voorbeeld van haar teamgenoot en versloeg Rachel Howard met 21-18 en 21-16.

Met een 4-0 voorsprong op de borden, kon Caljouw DKC naar de finale brengen. Tegenover Alex Vlaar liet Caljouw duidelijk zien dat de Haagse formatie klaar is voor de eindstrijd door met 21-8 en 21-12 te winnen.

De laatste drie partijen werden niet meer gespeeld.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws