badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Duinwijck: 'Helaas zijn de play-offs definitief uit beeld'

Afgelopen zaterdag 5 januari vond de enige echte klassieker plaats.

 

Duinwijck speelde in de eigen, vertrouwde hal tegen Velo. Om nog uitzicht te behouden op de Play-Offs moest er eigenlijk met 8-0 worden gewonnen. Gezien de verloop van het huidige seizoen lag dit niet in de lijn der verwachtingen. Het team had echter wel keihard doorgetraind tijdens de Feestdagen en was er dus helemaal klaar voor.

Gestart werd met de dubbels. Jerry en Jelle speelden tegen Dicky Palyama en Russell Muns en hadden eindelijk een keer het geluk aan hun zijde. Na een duidelijke 21-12 overwinning in de eerste game was het in de tweede game bij het 3e matchpoint raak (21-19). Op de naastgelegen baan speelde Akvile aan de zijde van Dorien Lups. Dorien is weer helemaal op de weg terug na haar ernstige knieblessure en gaat met de week beter spelen. De dames hebben een goede klik op de baan en streden voor elk punt tegen Lisa Malaihollo en Wendy Slaats. De eerste 2 games werden gezusterlijk verdeeld, waarna de Haarlemse dames het heft in de derde game in handen namen en deze met 21-16 wonnen. Een niet verwachte 2-0 voorsprong na de dubbels. Karina won vervolgens heel makkelijk van Myke Halkema en ineens stond het 3-0 voor Duinwijck. Zou er dan toch een stunt in zitten?

De 2 langste heren van de avond Rikkert Suijkerland en Jerry maakten er een titanenstrijd van in hun single. Zowel in de eerste als in de tweede game moest een verlenging de beslissing brengen. Rikkert was hierin 2x net te sterk en sloeg hiermee een belangrijk punt voor Velo binnen. Intussen had Erik toch wel enigszins verrassend de eerste game van Dicky gewonnen. In de tweede game kwam Dicky heel sterk terug, waarna hij in derde game een kleine voorsprong nam. Erik boog deze om tot een 16-11 voorsprong waarna Dicky steeds dichterbij kroop. Op 20-19 kreeg Erik een matchpoint en wist dit te verzilveren. Een mooie overwinning voor Erik, die als eerste toegaf dat hij heel blij was maar ook wist dat Dicky nog niet in topvorm verkeert.

De lichtgeblesseerde Akvile speelde daarna als altijd een spannende en beladen single tegen Lisa. Na 21-18 winst in de eerste game leek er bij 20-15 geen vuiltje meer aan de lucht. Lisa beet echter nog een keer flink van haar af en kwam gelijk op 20-20. Akvile besloot toen dat een derde game dit keer niet in haar straatje paste en won met 22-20.

De mix tussen Jelle/Dorien en Wendy/Jim Middelburg was een redelijk makkelijke prooi voor de Wateringers. Erik en Karina namen het daarna op tegen Rikkert en Myke. Ook dit werd weer een spannende wedstrijd. Op 20-18 in de tweede game leken de gasten te gaan winnen, maar Erik en Karina maakten vier punten op rij en dwongen een derde game af. Deze was vervolgens een formaliteit, waardoor een prachtige 6-2 einduitslag op het bord verscheen.

De achterstand op Velo bedraagt ondanks deze overwinning 11 punten en is met 1 wedstrijd voor de boeg niet meer in te halen. Volgende week sluit het team de competitie af met een uitwedstrijd tegen Slotermeer.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws