SportSport

Het tweede Badcoach winterkamp zit er op!

Het tweede Badcoach winterkamp zit er op!

Een drie daagse, intensieve stage in het teken van voetenwerk en core stability. Hard trainen, bloed, zweet en zelfs occasionele tranen...

SportSport

Maak kennis met Finn Achthoven!

Maar ook nieuwe vriendschappen, kameraadschap en veel plezier waren de rode draad door deze stage.

Woensdagmorgen om 08.30u verzamelen geblazen in de kantine van de sporthal. Mini-boterkoeken en croissants stonden de hongerigen op te wachten om de kop warme koffie nog aangenamer te maken. Terwijl spelers zich in de zaal gingen klaarmaken konden ouders en andere chauffeurs zich in de kantine nestelen om hun speler(s) te aanschouwen. En zo werd het tweede winterkamp op gang geblazen...

Klik hier voor foto's van het kamp op Facebook (gemaakt door René Lagerwaard).

Onder de deskundige begeleiding van Aad van Zeijl, René Sehr, Rien de Korte, Ron Daniëls en mezelf werd er goed getraind. De kwaliteit van trainers lag weer hoog en dat was te merken in de zaal. Voetenwerk afgewisseld met core stability, dan weer wat techniek om de volgende training te starten met de multi-tasking van René.

Ook het lange touw van René werd voor de spelers uitgespreid. Coördinatie met alleen maar een heel lang touw waarlangs, over, op (net niet onder) verschillende coördinatie oefeningen moesten gedaan -voor sommigen geprobeerd ;) - worden. Ook vier speedladders werden uitgerold, zodat we er vrijdag toch nog eens stevig tegenaan konden gaan, met als afsluiter op vrijdag nog wat snelheidsoefeningen om ervoor te zorgen dat iedereen lekker moe en voldaan huiswaarts zou kunnen keren.

Wat me weer opviel is de passie bij de aanwezige trainers… geen moment zijn ze uit de hal te slaan, en niet alleen dat: op elke moment zijn ze intensief met die gasten bezig. Helpen met feeden waar nodig, correcties aanbrengen indien er fouten worden gemaakt, aanmoedigen als iemand het kopje wat laat hangen en zelfs een troostende schouder voor spelers die een voetje omslaan. Geen trainers die oefeningen draaien om de oefening maar steeds op zoek gaan naar verbeteringen en aanpassingen.

Zelfs de koffiepauze lieten velen aan zich voorbij gaan omdat spelers hen extra vragen kwamen stellen. Dat is wat deze kampen zo speciaal maakt. Passie, gedrevenheid en de voldoening die je daaruit krijgt. Niet alleen van trainers maar ook van spelers, want zonder één uitzondering waren alle spelers tot op het bot gemotiveerd om alles uit deze drie dagen te halen wat erin zat.

En niet alleen op het veld leerden de spelers nieuwe dingen, ook tijdens het eten gingen nieuwe werelden open (nietwaar Jules? rodekolenstoemp met worst of jam met hagelslag dankzij Imke).

Rest me enkel nog Carlton te bedanken en de winnaars van de kwis te feliciteren voor hun bijwijlen rare kennis op nog meer rare vragen (ik had niemand speciaal in gedachte hoor Senne). En dan kan ik alvast aan de slag met de voorbereiding van het zomerkamp.

Roel van Heuckelom

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!