SportSport

Iris Tabeling: 'Goed begin van het nieuwe jaar'

Iris Tabeling: 'Goed begin van het nieuwe jaar'

Mijn eerste verslag op mijn website van 2013 en meteen een verslag met een hoop goed nieuws.

Maak kennis met Flora Wang!

Om te beginnen was het afgelopen week mijn eerste toernooi weer van dit jaar. Deze vond plaats in Zweden, een land waar het op het moment nog kouder is dan in ons eigen landje. Met een temperatuur van -18 ging ik de eerste dag dan ook maar niet lopen naar de hal, maar heb ik lekker het busje gepakt.

Vrijdagochtend stond om 9.30 uur mijn mix op het programma met Jelle Maas. We speelden tegen een Russisch koppel dat we verder niet kenden. We ondervonden weinig problemen en met 21-12 en 21-9 wonnen wij de wedstrijd. De tweede ronde stond om 18.05 uur gepland dus weer lekker terug met het busje (het was inmiddels -12 maar nog steeds net niet echt lekker om te wandelen). Even geslapen en toen weer met het busje naar de hal. We speelden nu tegen een Fins koppel waar we vorig jaar op dit toernooi ook tegen gespeeld hebben. Zo close als het toen was (tweemaal 22-20), werd het nu niet meer en met 21-18 en 21-13 trokken wij aan het langste eind. De kwartfinale was een feit. Later stond ook nog een dubbel voor mij op het programma, tegen een Deens koppel. Het spel was er nog niet helemaal van Selena en mij, maar toch konden we deze wedstrijd met weinig problemen naar ons toe trekken waardoor ook in de dubbel een kwartfinaleplaats een feit was.

Zaterdagochtend om 9.30 uur stond mijn kwartfinale mix gepland tegen een Pools koppel die de tweede geplaatste naar huis hadden gestuurd. Dat het lastig zou worden wisten we dus van te voren. We begonnen wel redelijk goed, maar konden de set niet naar ons toehalen waardoor we met 21-19 verloren. In de tweede set werd al vrij snel een service van onze tegenstanders afgekeurd waardoor de heer helemaal door het lint ging. Hij verzette vervolgens geen stap meer wat voor ons behoorlijk gunstig was en dus wonnen wij de tweede set met 21-6. We wisten dat hij het in de derde set waarschijnlijk weer ging proberen en dus moesten we er meteen opzitten. Gelukkig was de servicerechter zo aardig om nog een keer de service af te keuren en hierdoor werd die heer weer boos waardoor hij zichzelf uit de wedstrijd speelden en wij er met de winst vandoor gingen.

In de kwartfinale dubbel speelden we tegen een Bulgaars koppel, waar we in Belgie afgelopen september ook tegen gespeeld hebben. Toen speelden ze niet al te goed en het zijn wel meisjes die goed kunnen rondspelen. Gelukkig speelden wij al iets beter, al begonnen we niet helemaal met de juiste tactiek. Hierdoor keken we tegen een achterstand aan, maar we konden ons op tijd herpakken en wonnen de wedstrijd.

Voor de rest van het verhaal bekijk je de website van Iris Tabeling.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!