badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Slotakkoord voor Duinwijck in Amsterdam

De hoofdmacht van Duinwijck zal voor de laatste wedstrijd van het Carlton Eredivisie seizoen 2012-2013 afreizen naar Amsterdam.

 

Op zaterdagavond 12 januari zal om 19.00 uur in de wethouder Verheij hal worden afgefloten voor de wedstrijd Slotermeer-Duinwijck. Voor Duinwijck een wedstrijd om de vijfde plek veilig te stellen, voor Slotermeer een zeer belangrijk duel om degradatie te voorkomen. De Amsterdammers bezetten de negende plek die recht geeft op promotie/degradatie duels. Het Limburgse Victoria bezet de tiende plek op slechts één punt achterstand.

De vijfde plek is in de huidige opzet van de Carlton Eredivisie net niet voldoende om alsnog te kunnen strijden om de hoofdprijs: clubkampioen van Nederland. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft de Haarlemse ploeg tegen regerend kampioen VELO laten zien dat het met een compleet team, weliswaar zonder Josephine Wentholt, tot veel in staat is. Een fraaie 6-2 overwinning in de klassieker van het vaderlandse badminton geeft de Duinwijcker moed voor het bekertoernooi en voor komend seizoen.

Slotermeer is de promovendus die een aantal weken geleden de slag met TFS en Victoria gewonnen leek te hebben. Zowel de Victorianen als de Barendrechters pakken de laatste weken echter meer punten dan de hoofdstedelingen en dus is het alsnog razend spannend onderin. Eerder dit seizoen pakte Slotermeer in Haarlem slechts één punt omdat Eva Krab haar enkelspelpartij geblesseerd gewonnen moest geven tegen voormalig Duinwijck speelster Marloes Klaasen. Met uitzondering van de laatste mix werden de 7 gewonnen punten beslecht in twee games.

Op 24 en 26 januari januari strijden Amersfoort en VELO om de eerste finale plek. Almere en DKC doen dat eveneens in die periode. Natuurlijk wenst Duinwijck de vier kampioenskandidaten veel succes tijdens de play offs!

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Harm van Schaik: 'Beste Ted'

6 jaar geleden

volgend artikel

Almere speelt uit tegen Amersfoort

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws