Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Swedish International+ Iris Tabeling en haar dubbelpartner Selena Piek.

Twee dubbeltitels voor Oranje op Swedish International

© Swedish International+ Iris Tabeling en haar dubbelpartner Selena Piek.

Oranje heeft op de Swedish International twee titels veroverd. Selena Piek en Iris Tabeling kroonden zich tot winnaressen in het vrouwendubbel, terwijl Jacco Arends en Jelle Maas in een Nederlands onderonsje sterker waren dan Ruud Bosch en Koen Ridder.

Piek en Tabeling (3) stonden in de finale tegenover het Zweedse koppel Emelie Lennartsson/Emma Wengberg (2). In de openingsgame ging het aardig gelijk op, maar wisten Piek en Tabeling de game met 21-16 te winnen. De tweede game verliep zoals de eerste met uiteindelijk het Oranje-duo als winnaar: 21-15.

Bosch en Ridder schoten als beste uit de startblokken in finale van het mannendubbelspel in Zweden. De eerste game werd met 21-16 door het ervaren duo binnengehaald. Daarna kwamen Arends en Maas beter in hun ritme en pakten met dezelfde cijfers de tweede game. In de beslissende derde game namen Arends en Maas na 10-10 het heft in handen en grepen met 21-13 de titel.

In de finale van het mannenenkel stond Eric Pang tegenover de Japanner Kento Momota. De als derde geplaatste Nederlander verloor de eerste game ruim met 21-9. In de tweede game herpakte de Nederlander zich en trok de game met 21-16 naar zich toe. In de spannende slotgame kwam Pang nog dichtbij, maar moest de zege met 21-18 aan Momota laten.

Jelle Maas en Iris Tabeling stonden ook in de finale van het gemengddubbel. Tegen het Duitse koppel Peter Kaesbauer/Isabel Herttrich werd het nooit echt spannend en verloor het Oranje-duo in twee games met 21-17 en 21-14.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Vier keer goud op Polish Junior

5 jaar geleden

volgend artikel

Extra week op OroDenmark

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws