Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen+ Jelle Maas en Jacco Arends.

Vijf finaleplekken voor Oranje op Swedish International

© Alex van Zaanen+ Jelle Maas en Jacco Arends.

Maar liefst vijf plekken in de finales van de Swedish International. Dat was de oogst van de Nederlandse spelers vandaag in Zweden.

De eindstrijd in het mannendubbel wordt een onderonsje tussen Ruud Bosch/Koen Ridder en Jacco Arends/Jelle Maas.

Eric Pang bereikte de eindstrijd in het mannenenkel door na gisteren vandaag opnieuw twee Denen uit te schakelen. Eerst was Pang in drie games (21-8, 16-21, 21-11) beter dan Rasmus Fladberg en daarna moest ook Emil Holst er met 18-21, 21-17 en 21-19 aan geloven. Morgen wacht in de finale de Japanner Kento Momota.

Patty Stolzenbach won in de kwartfinale met 21-16 en 21-17 van de Zwitserse Sabrina Jaquet. Daarna trof ze in de halve finale de als eerste geplaatste Carolina Marin. De Spaanse was met 21-14 en 21-12 een maatje te groot voor Stolzenbach.

Jelle Maas en Iris Tabeling bereikten de mixfinale door achtereenvolgens de koppels Szkudlarczyk/Wojtkowska uit Polen Labar/Choinet uit Frankrijk te kloppen. Morgen nemen ze het in de finale op tegen Peter Kaesbauer en Isabel Herttrich uit Duitsland. Het duo was in de halve eindstrijd te sterk voor de als eerste geplaatste Dave Khodabux en Selena Piek. Met 21-18, 23-25 en14-21 moest het Nederlandse koppel hun meerdere erkennen.

Tabeling staat zondag ook in de finale van het vrouwendubbel samen Piek. In de halve finale versloeg het Nederlandse duo de als eerste geplaatsten Hui Ern Ng en Hui Lin Ng uit Maleisië. In de finale zullen Emelie Lennartsson en Emma Wengberg (Zweden) de tegenstanders zijn. Eefje Muskens en Samantha Barning vonden in de kwartfinale hun Waterloo. Het Japanse duo Yonemoto Koharu/Yuriko Miki was met 21-15 en 21-16 te sterk.

Ruud Bosch en Koen Ridder mochten na een simpele winst op een Frans koppel zich ook opmaken voor de halve finale. Daarin stonden Lukasz Moren en Wojciech Szkudlarczyk aan de andere kant van het net. De eerste game werd nipt met 21-19 verloren. Daarna nam het Nederlandse duo het heft in handen en won met 21-13 en 21-16 de wedstrijd.

In de finale nemen ze het op tegen Jacco Arends en Jelle Maas. In de halve eindstrijd waren ze met 16-21, 21-19 en 25-23 te sterk voor Anders Skaarup Rasmussen en Kim Astrup Sorensen uit Denemarken.

Klik hier voor de volgorde van de finales morgen.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Chris Vlaar doet verslag van eerste dag Polish Junior

5 jaar geleden

volgend artikel

Oranje mixfinale op Polish Junior

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws