Vincent de Vries slaat winnende punt binnen voor Amersfoort

Vincent de Vries slaat winnende punt binnen voor Amersfoort

Amersfoort liet er geen twijfel over bestaan wie er naar de finale op 23 februari in Barendrecht zou gaan.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na de overwinning van 5-3 donderdag in Wateringen werd het VELO team, de huidige Landskampioen, teruggewezen.

De Wateringers hadden hun opstelling na donderdag wat aangepast, maar dit mocht niet helpen. Amersfoort was na een goede voorbereiding zo scherp als een mes, en kwam weer oorverdovend uit de startblokken. De mannen en vrouwendubbel gingen beide in twee games naar respectievelijk Eefje Muskens/Maartje Verheul en Jelle Maas/Robin Tabeling.

Het kon al niet meer mis toen Kirsten van der Valk hier punt drie aan toevoegde door een ruime overwinning op Wendy Slaats.

Het was wachten wie het vierde en winnende punt zou binnenslaan. Na een ingecalculeerd verlies van Joeli Residay tegen Dicky Palyama gingen Vincent de Vries en Gayle Mahulette de baan op. Vincent de Vries werd afgelopen donderdag nog gespaard en stond nu als een vorst op de baan. De altijd zo gevaarlijke Rikkert Suijkerland had geen schijn van kans in de 1e game tegen de ontketende Amersfoort speler.

Op de andere baan had Gayle Mahulette inmiddels de 1e game nipt met 27-25 gewonnen van Lisa Malaihollo.

Vincent de Vries liet na ruime winst in de 1e game Suijkerland niet meer ontsnappen en ging gedecideerd met uitstekend spel naar de winst.

Het beslissende punt was binnen voor de Amersfoorters en de ontlading volgde onmiddellijk na de wedstrijd van Vincent, het team viel over elkaar heen in zijn rondedans! De wedstrijd werd afgesloten met de Amersfoort Yel.

De partij van Gayle Mahulette en de twee nog te spelen mixen werden niet meer gespeeld, het reglement voorziet in deze situatie door aan te geven dat indien de beslissing is gevallen de wedstrijd verder niet wordt uitgepeeld.

Amersfoort kan zich op 23 februari gaan opmaken voor de finale in Barendrecht.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!