Voorbeschouwing slotspeeldag Carlton Eredivisie

Voorbeschouwing slotspeeldag Carlton Eredivisie

De deelnemers aan de play-offs in de Carlton Eredivisie zijn inmiddels bekend.

clubzoeker

Ken je BC Voorburg al?

Maar welke twee clubs moeten straks proberen het vege lijf te redden in de promotie/degradatieplay-offs? Victoria en Slotermeer bezetten de onderste twee plekken, maar ook TFS Barendrecht is nog niet helemaal veilig.

De nummer tien, Victoria, reist voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen af naar Amstelveen om het op te nemen tegen Van Zijderveld. In november vorig jaar wist Van Zijderveld, de huidige nummer zeven, de Victorianen voor eigen publiek met 6-2 te kloppen.

De achterstand op Slotermeer is slechts één punt voor de Limburgers. Slotermeer speelt thuis tegen Duinwijck, dat eerder in het seizoen met 7-1 won van de club uit Amsterdam. Mochten beide clubs op evenveel punten uitkomen, dan wordt er gekeken naar het onderlinge resultaat en die is in het voordeel van Victoria.

TFS Barendrecht heeft vier punten voorsprong op Slotermeer en lijkt veilig voor lijfsbehoud. In de slotronde spelen de Zuid-Hollanders tegen Van Zundert/Velo. Opvallend is dat TFS dit seizoen nog steeds zonder zege is. Kan daar nog verandering in komen?

De duels voor de play-offs in de Carlton Eredivisie staan al vast, al gaat het er nog om of DKC of Dekker Almere straks eerst uit of thuis speelt. Ranglijstaanvoerder Amersfoort neemt het eerst uit op tegen titelverdediger Van Zundert/Velo en speelt de return in de eigen Juliana van Stolberghal.

Amersfoort ontvangt op de laatste speeldag Dekker Almere, de huidige nummer drie van de Carlton Eredivisie. In Flevoland gingen de Amersfoorters eerder dit seizoen er met een 5-3 overwinning van door. Het duel is alvast een mooie opwarmer voor de spannende apotheose van het seizoen.

DKC warmt zich op voor de play-offs met de wedstrijd tegen Roosterse. Als de club uit Den Haag evenveel punten haalt als Dekker Almere is de ploeg verzekerd van het thuisvoordeel tijdens de play-offs.

Klik hier voor alle wedstrijden en de tussenstand.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!