badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Alles blijft bij hetzelfde... Alleen kleiner

Het proces van 'vernieuwing' is al weer bijna anderhalf jaar oud en we zijn eigenlijk nog geen stap verder.

Alles blijft bij hetzelfde... Alleen kleiner - sxc.hu
© sxc.hu
Alles blijft bij hetzelfde... Alleen kleiner - sxc.hu
© sxc.hu +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Anders dat er een aantal trainers en technische stafleden weg is.

Het breaking news van badmintonline.nl over het feit dat oud-speler Rune Massing sinds deze week formeel de nieuwe bondscoach is, dat heeft Badminton Nederland rustig kabbelend laten inwerken op de achterban. En Robbie Kneefel? Die man met de lange haren (en geduld?) is al langer talentcoach dan de leeftijd van het oudste kantoormeubel op het bondsbureau in Nieuwegein.

Ik heb geen mening over hoe goed Rune is als trainer. De jeugdspelers zijn tevreden en dat is al heel wat waard. Van de nieuwe bondscoach hebben we nog niets aan meningsvorming en technisch inzicht mogen vernemen. En dat... Dat is iets wat ik de komende tijd wel verwacht van een nieuwe bondscoach.

Het is begrijpelijk wat er nu gebeurt, maar is het ook het beste wat er moet gebeuren? Nee! Natuurlijk niet.

Deze twee coaches hebben we nu eenmaal in dienst en daar moeten we dan ook maar gebruik van maken. Het heeft helemaal niets te maken met wat je zou willen hebben, maar gewoon met wat er voorhanden is wat niets extra's kost. Er is dus helemaal niets nieuws onder de badmintonzon van Nederland. We gaan gewoon verder met wat we al jaren doen en dat is spelers die trouw zijn en netjes aan de hand van de leiding mee hebben gelopen belonen voor het trouw zijn aan hun baasje.

Het is een concept dat niet veel succes heeft gegeven in het verleden, maar dat is geen reden om er van af te stappen.

Badminton Nederland is veel beter in het belonen van trouwe honden te belonen dan in het nakomen van beloften. Voor het meedoen van de echte toppers in Amsterdam vorig jaar heeft Badminton Nederland ons koeien met gouden horens beloofd. Ik ben dom geweest ik geloofde wat waar ze mee kwamen. Dicky Palyama was veel wijzer en vertelde me al gelijk dat het een valkuil was. Hij had gelijk. Geen enkele speler heeft gekregen wat de bond beloofd had. De sprookjesverteller Van der Meer (cf. het Laura Damstra-verhaal in BadmintonInfo) was de eerste die zijn handen aftrok van elke vorm van afspraak die we hadden gemaakt.

Deze publiciteitsgeile persoon nam alleen maar de voordelen en vergat de rekening te betalen. Het huidige bestuur was er als de kippen bij om deze zielige ex-verslaggever de schuld te geven en zich ook niet te houden aan de gemaakte afspraken.

In het interview hebben we kunnen horen dat Dicky niet eens is gevraagd om bondscoach te worden (dat is wat hem was beloofd) en Jie gaat terug naar China. Ook haar was een baan als bondscoach beloofd.

Nu is het bestuur bezig een beleidsplan door de strot van de afgevaardigden te drukken en deze te laten geloven dat het vernieuwend is.

Bullshit

Dat beleidsplan komt de werknemers goed uit. Ik heb de lijst eens bekeken van 19 betaalde werknemers. Dan denk ik: het is niet mogelijk dat nog geen 50.000 leden dit kunnen ophoesten. Ik ben niet gek. Ik heb jaren lang mijn geld moeten verdienen door dit soort organisaties te doorzien en daar een conclusie uit te trekken. Het is niet voor niets dat het bestuur niet met mij wil praten. Ik heb gelijk en ze weten het. Maar het past niet in het plaatje dat goed uitkomt voor de werknemers.

Op zoek naar een andere baan

Ik heb een advies voor deze werknemers. Zoek een andere baan, want als jullie dat niet doen dan zorg ik er voor dat het vertrek gaat gebeuren. Het zal even duren, maar geloof me: het gaat komen. Met liegen kom je niet ver en het uitstellen van het aanpakken van problemen is niet meer dan dat. Uitstel.

De huidige houding van het bestuur is voor mij reden genoeg om er een schepje boven op te doen en echt elk probleem aan het licht te brengen.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er is 1 waardering.

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws