badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks

Het hoofdtoernooi is begonnen. De eerste rondes werden alweer vroeg in de morgen afgewerkt.

Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Carlton NK 2013: Erepenning voor Judith Meulendijks - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

In de ochtend was er een leuke clinic voor de jeugdige spelers. Veel spelletjes, wedstrijdjes en natuurlijk fanatiek badminton was aan de orde van de dag.

Een van de partijen die eruit sprong was de herensingel van Hans van Os tegen Robert Kwee. Deze heren waren zeer aan elkaar gewaagd. Pure inzet en passie was duidelijk te merken op de tribune. Er werd gedoken, geschreeuwd, stomme fouten gemaakt, slimme fouten gemaakt, netrollen terug gerold, en veel aan een kant uitgeslagen. Er staat namelijk een behoorlijke wind in de hal. Van de ene kant van de baan sloegen alle spelers gehoorlijk veel uit aan de achterkant. Maar elk voordeel heb zijn nadeel. Zo kan je ook harder smashen aan een kant en heeft je tegenstander meer moeite om tegen de wind in de shuttle in nood weg te rossen. Maar uiteindelijk liep Hans van Os van de baan als winnaar door het laatste punt in de verlenging in de derde set te maken.

Een andere partij waar flink over nagepraat wordt is de dubbel tussen Iris Tabeling / Selena Piek en Alida Chen / Georgy van Soerland-Trouerbach. Wat staan die jonge dames geweldig te spelen. Ik ben zeker geen tactisch wonder en ik weet ook zeker niet of ik het goed heb wat ik nu ga zeggen. Alida en Georgy zijn tactisch heel sterk. Ze nemen het net in handen laten Selena en Iris voordurend verkeerd anticiperen en maken weinig fouten. Selena en Iris maakten daartegenover verschrikkelijk veel fouten en lieten zich voortdurend wegspelen aan het net. Netspin na netspin ging naar Jong Oranje. Er staat natuurlijk een behoorlijke druk op de eerste geplaatste dames, waar de 'jonkies' vrijuit kunnen spelen. Er werd verrassend opgekeken toen Alida en Georgy de eerste set met 21-18 binnenhaalden.

De Dutch Open winnaressen gingen in de tweede set beter spelen. De tegenstanders konden hun briljante spel ook iets minder goed vast vasthouden. Ook de derde set ging naar Iris en Selena. Maar desondanks wordt er nog meer vol lof over de Alida en Georgy gesproken.<-p>

Na deze partij was het tijd voor een speciale huldiging van Judith Meulendijks. Deze Nederlandse topspeelster kreeg een erepenning van de bondsvoorzitter voor haar bijzondere partijen die ze heeft gespeeld. Een leuk gebaar van de bond naar de meervoudig Nederlands kampioene. Dit jaar doet Meulendijks niet mee want ze heeft haar carrière beëindigd vorig jaar oktober. Judith was blij verrast met deze waardering en liet dat blijken door iedereen te bedanken in haar speech.

geplaatst door

verkregen via Leon Ham

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws