badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Carlton NK 2013: Vincent de Vries beëindigt studie en kiest voor topsport

In het prachtig gelegen sporthal in Almere worden vandaag de kwalificatiewedstrijden gespeeld.

Carlton NK 2013: Vincent de Vries beëindigt studie en kiest voor topsport - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Carlton NK 2013: Vincent de Vries beëindigt studie en kiest voor topsport - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

De organisatie, scheidsrechters, de media en natuurlijk de spelers zijn er al weer vroeg bij om mooie wedstrijden te spelen en het publiek van badmintonschoonheid te voorzien.

Allereerst werden er een aantal mixpartijen gespeeld. Op de zes banen die er liggen zijn er spannende driesetters afgewerkt. Zoals wel vaker wordt gezegd winnen de spelers die de minste fouten maken. Zo viel me dat ook nu weer op. Er zijn spelers met een fabelachtige techniek die mooi badminton laten zien maar daarnaast simpele en onnodige fouten maken.

En er zijn naar mijn idee ook spelers die minder technisch zijn maar meer op 'safe' spelen. Het ziet er niet zo prachtig uit maar het is wel allemaal heel praktisch. Geen fouten, rechttoe rechtaan, volgens het boekje. Iedereen heeft zijn eigen speelstijl met de voor- en nadelen eraan. Dat is wat badminton zo leuk maakt. Iedereen moet die speelstijl volgen die voor hem of haar natuurlijk ligt.

Rikkert geeft zijn single op?

Er was een roddel gaande dat Rikkert Suijkerland zijn singel heeft opgegeven omdat hij bang voor Vincent de Vries zou zijn. Deze roddel is echter snel verdreven toen hijzelf met een verklaring kwam dat hij zich graag op de dubbel richt. Zeker nu het eerste geplaatste dubbelkoppel Dave Khodabux en Jorrit de Ruijter niet meer speelt vanwege een blessure van Dave. Rikkert en Dennis van Daalen de Jel waren tegen hun geloot. Maar nu dat dus niet meer doorgaat spelen de eerste geplaatste van het kwalificatietoernooi tegen de heren Lester Oey en Justin Teeuwen.

Vincent de Vries had zich erg verheugd op de partij tegen Rikkert. Vincent had de laatste anderhalve week weer voluit kunnen trainen nadat een slijmbeursontsteking aan zijn achillespees hem daar een tijd van weerhield. "Het enige wat ik eigenlijk kon doen was het netspel trainen", zei Vincent tegen mij.

"Op zich was dat niet eens zo verkeerd, want ik heb nu wel heel veel gevoel gekregen aan het net." Vincent kan zich nu helemaal richten op badmintontraining, zeker nadat hij een week geleden zijn studie heeft beëindigd omdat de combinatie met topsport teveel van het goede was. "Ik moest zoveel vervangende opdrachten maken omdat ik er heel vaak niet was dat al mijn dagen totaal volgepland waren. Ik kon het niet meer bolwerken. Ik heb echt respect voor de mensen die ook nog een studie op de universiteit volgen naast hun topsport", aldus Vincent.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws