Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Dagboek EK landenteams: Geen kans tegen Rusland

Vanmiddag stond de kwartfinale tegen Rusland op het programma. We begonnen als laatste van de vier kwartfinales aan onze partijen, vanwege de live televisie uitzendingen.

Als eerste mochten Samantha en ik de baan op. We speelden tegen Vladimir Ivanov, een gigantische Rus die denk ik net niet de vijf meter aantikt en Valeria Sorokina. Normaal gesproken vormt Sorokina een dubbel met Nikolaenko maar die speelt momenteel niet. Nou hadden we op het EK individueel tegen deze combinatie gespeeld en in twee games verloren, maar wel met veel goede en lange rallies. Met Ivanov achter Sorokina is er echter veel meer pressie. Al snel kwamen we erachter dat dit koppel nog beter is dan met Nikolaenko achter haar. Eigenlijk kregen we grotendeels les in de eerste drie slagen. Zaten we eenmaal in de rally, dan konden we nog wel meekomen maar het gebeurde te weinig. Met 12 en 10 verloren we en kwam Nederland op een 1-0 achterstand.

Eric speelde zijn single tegen Malkov. Deze partij was ontzettend belangrijk wilden we nog een klein kansje hebben. Maar Eric begon traag en kon nauwelijks tempo maken. Malkov zat er vanaf het begin goed op, zag Eric nog wel wat terug komen maar pakte de eerste game met 17. In de tweede game kon Eric langer bij blijven. Zou hij nog een derde game af kunnen dwingen? Helaas mocht het niet zo zijn, want Malkov versnelde op het juiste moment en trok ook de tweede game met 21-17 naar zich toe: 2-0 voor de Russen.

Ons lot lag dus in handen van Patty. En zij begon zeer sterk. Haar tegenstandster Ella Diehl werd volkomen verrast in de openingsgame, 21-9. In de tweede game ging het tot 16-14 voor Diehl redelijk gelijk op, maar daarna scoorde zij vier punten op rij en was het gat geslagen, 15-21.

Ondertussen stonden Jacco en ik onze warming-up te doen voor het geval Patty de derde game toch nog binnen wist te slepen. Al snel werd duidelijk dat de rackets weer de tas in konden, want in de derde game stoomde diesel Diehl als een oude Sovjet-locomotief door naar 2-15. Vanaf dat moment ging Patty wel weer beter spelen maar de voorsprong van Diehl was te groot: 14-21 en daarmee de winst voor Rusland.

Voorafgaande aan deze wedstrijd wisten we dat we allemaal top moesten spelen wilden we een kansje maken maar vandaag haalden we ons topniveau niet en dat kwam uiteraard ook door de Russen, die bijzonder sterk speelden. Een flinke teleurstelling maar het is wel de realiteit van het moment. Er was wel een fijne meevaller, want Jelle is weer terug in het hotel. Hij is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis en het gaat redelijk goed met hem.

Het was mij een genoegen dit EK-dagboek bij te houden en vanuit Ramenskoe.

Groetjes van het gehele Nederlandse Team!

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Nederlandse jeugd presteert goed in Turkije

5 jaar geleden

volgend artikel

Het EK landenteams door de ogen van de bondscoach

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws