clubzoeker

DKC'ers kunnen niet verrassen op NK

DKC'ers kunnen niet verrassen op NK

Soraya de Visch Eijbergen kwam niet aan het niveau van Patty Stolzenbach.

De spelers van Badmintonclub DKC uit Den Haag hebben tijdens het NK van dit weekend in Almere wisselend gepresteerd.

Ken je BV Lisse al?

De beste prestaties werden neergezet door Soraya de Visch Eijbergen en Ginny Severien. Eerstgenoemde (als derde geplaatst) bereikte zoals verwacht de halve finale in het enkelspel, waarin ze niet was opgewassen tegen Patty Stolzenbach. Voor Severien was de halve finale ook het eindstation, maar dan in het dubbelspel. Samen met haar partner Maartje Verheul van BC Amersfoort werd ze uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaars Samantha Barning en Eefje Muskens.

Van Dennis van Daalen de Jel werd ook veel verwacht tijdens dit NK. Door de afzegging van het als eerste geplaatst duo Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux werd de DKC’er samen met VELO-speler Rikkert Suijkerland kansen toebedeeld in het dubbelspel. Maar de kampioenen van 2007 vonden in de achtste finale al hun Waterloo. Van Daalen de Jel en Suijkerland verloren in de derde game met 21-19 van het verrassend sterke koppel Lester Oey/Justin Teeuwen. De Van Zijderveld-spelers haalden zelfs de finale, waarin ze weinig hadden in de brengen tegen Koen Ridder en Ruud Bosch.

Ook aan het enkelspel zal Van Daalen de Jel met weinig plezier terugdenken. Hij verloor in de kwart finale in drie games van Duinwijcker Erik Meijs, waar hij in de competitie nog twee keer van had gewonnen. In diezelfde ronde strandde ook een andere DKC’er: Mark Caljouw. Hij kon niet voor een stunt zorgen tegen de latere kampioen Eric Pang, hoewel Caljouw in de tweede game nog aardig tegenstand bood: 21-15. In het dubbelspel reikte de DKC’er samen met clubgenoot Thomas Wijers niet verder dan de achtste finale.

Bouke van Bergen Bravenboer kwam in de single niet door de kwalificaties heen. Dat lukte wel in het mannen- en gemengd dubbel. In de mix verloor hij met DKC-speelster Eefje Besselink in de achtste finale. Met Dennis Steenland bleef Van Bergen Bravenboer ook steken in diezelfde ronde.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!