clubzoeker

Drie titels voor Dafne Linders op HBV Junior Master

Drie titels voor Dafne Linders op HBV Junior Master

Afgelopen weekend werd voor de vijfde maal in Hoorn het Junior Master gespeeld. In een sfeervolle ambiance maakten 124 deelnemers er een waar spektakel van.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badmintontalenten uit heel Nederland en zelfs spelers uit België en Noorwegen hebben gestreden voor de titels in de leeftijdscategorieën -11, 13, -15 en -17.

Onder 17

Thuisspeelster Dafne Linders heeft een uitstekend toernooi gespeeld door driemaal de winst op te eisen in de categorie -17. In de singlefinale versloeg zij Rhony Pots, de dubbel won zij met Roos Tuinenburg en het gemengddubbel met Damian Veerman. De sterkste heer van het toernooi bleek oud-HBVer Roy Mulder, nu uitkomend voor Van Zijderveld. Hij versloeg in een spannende finale Teun Yntema en samen wonnen zij het mannendubbel.

Onder 15

In de leeftijdscategorie onder 15 jaar maakten de heren van Velo de dienst uit. Alle poules in het mannenenkel worden gewonnen door een speler uit Wateringen, waarin uiteindelijk Mauro Kepel met de 1e plaats aan de haal ging ten koste van Thomas Spanbroek. Samen wonnen zij het mannendubbel en in het gemengddubbel ging de strijd wederom tussen beide heren. Thomas won met aan zijn zijde clubgenote Els Romen van Mauro en Marleen Kuipers. Marleen Kuipers won echter wel het vrouwendubbel met Els en tevens het vrouwenenkel. Hierin won zij in de laatste wedstrijd van het toernooi in drie sets van de nog jonge HBV-er Madouc Linders.

Onder 13

In deze leeftijd waren veel spelers zeer aan elkaar gewaagd en dit resulteerde in veel verschillende winnaars. Het mannenenkel werd gewonnen door Dennis Koppen, die helaas in de finale een walk-over had tegen de geblesseerde Stein Bondroit uit België. Het vrouwenenkel werd gewonnen door Guusje de Vries, die won van Meike Versteeg. Het vrouwendubbel werd gewonnen door Madouc Linders en haar Noorse partner Emma Waaland. Denzell van Soerland en Brian Wassink van Van Zijderveld wonnen het mannendubbel. Ties van der Lecq en Bregje van der Aar wonnen samen het gemengddubbel.

Onder 11

In de jongste categorie hebben we de aanstormende talenten in actie kunnen zien. Ivory Johan bleek de sterkste in het mannenkel, Aparna Schulze in het vrouwenenkel. Het mannendubbel won Ivory samen met David Sugiharto. Het gemengddubbel ging naar Robin Mesman en Amy Tan. Het vrouwendubbel ging vanwege te weinig animo helaas niet door. Volgend jaar hopen we op meer deelnemers in deze jongste categorie!

Wisselbeker naar Van Zijderveld

Voor de vierde maal op rij heeft Van Zijderveld de wisselbeker gewonnen voor de best presterende club. De strijd was dit jaar echter spannender dan ooit. De thuisspelers van Hoorn hadden een sterk toernooi en kwamen uiteindelijk op 20 punten. Velo kwam met name door de sterke bezetting in de leeftijdscategorie onder 15 op een tweede plaats met 22 punten. Met 26 punten ging Van Zijderveld echter met de hoofdprijs er vandoor, met name door enkeloverwinningen van Roy Mulder, Marleen Kuipers en Dennis Koppen.

Forza Aanmoedigingsprijs

Voor de eerste keer dit seizoen werd dit weekend de Forza Aanmoedigingsprijs uitgereikt tijdens een Junior Master. Deze prijs wordt gegeven aan twee spelers die geen onderdelen hebben gewonnen, maar op een andere manier positief op zijn gevallen tijdens het toernooi. De organisatie van HBV heeft besloten deze prijs uit te reiken aan Marlene Sophie Waaland en Koen Baan. Beide spelers stonden in de eerste plaats met een zeer positieve uitstraling op en naast de baan. Marlene Sophie kwam daarbij helemaal uit Noorwegen om dit toernooi te spelen. Koen Baan was helaas niet in de prijzen gevallen, ondanks zijn prachtige singlepartij tegen de uiteindelijke winnaar Roy Mulder. Beide spelers krijgen een Forza-uitrusting met een rackettas, shirt, broekje of rokje en sokken!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!