badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Eefje Muskens: 'Nederlands Kampioen vrouwendubbel!'

Dit weekend stond in het teken van het NK dat vrijdags al van start ging. Afgelopen week nog even de puntjes op de i gezet en we waren klaar om te knallen.

Eefje Muskens: 'Nederlands Kampioen vrouwendubbel!' - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen
Eefje Muskens: 'Nederlands Kampioen vrouwendubbel!' - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

 

Vrijdag was het kwalificatietoernooi en wij hoefden dus pas zaterag in actie te komen om 15.45. Ik was er al om 12.00 om mijn trainersdiploma SL3 in ontvangst te nemen die ik in Oktober heb afgerond en behaald!

Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Judith Campman en Wendy Hoeve die beide spelen in de eredivisie. We wonnen eenvoudig in 2 sets en diezelfde avond speelden we de kwartfinale tegen Imke van der Aar en Tamara van der Hoeven die beide in de junioren selectie onder 15 spelen. In de 1e set vlogen we eroverheen, onze tegenstanders durfde niet zo veel maar in de 2e set gingen ze iets meer spelen en gewoon proberen wat ze konden. Dit leidde tot wat meer rally's, maar van een echte wedstrijd was geen sprake. Het verschil is gewoon nog te groot en we wonnen de 2e set dan ook makkelijk. Nu zondag de halve finale!

Op zondag waren wij de 5e wedstrijd en hoefde ik dus gelukkig niet zo heel erg vroeg op. Samantha speelde in de ochtend ook al de halve finale mix, maar verloren deze in 3 sets. Nu klaarmaken voor de damesdubbel en knallen tegen Ginny en Maartje. In de competitie speel ik altijd met Maartje dus we kennen elkaar erg goed en weten goed van elkaar wat we doen. Dit is lastig, maar wij konden daar goed op inspelen en onze tactiek werkte dan ook goed. We zette veel druk in de 1e set en in het begin een beetje ongecontroleerd maar herpakte ons en wisten de set te winnen. In de 2e set hadden we wat wind tegen en paste we het aan door vanuit de verdediging over te nemen en dan druk te zetten en niet alleen maar vanuit de aanval te werken. Dit pakte goed uit en wonnen dan ook met 21-14 en 21-9.

Voor de rest van het verhaal bekijk je de website van Eefje Muskens.

geplaatst door

verkregen via Eefje Muskens

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Badzine: 'Bosch takes two... again'

6 jaar geleden

volgend artikel

Oranje-selectie voor EJK in Turkije

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws