badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Er is hoop

Oro is het eiland van inspiratie. Na vorige week afgevaardigden op bezoek te hebben gehad was het deze week de beurt aan producenten en universiteiten.

Er is hoop - Ron Daniëls
© Ron Daniëls
Er is hoop - Ron Daniëls
© Ron Daniëls +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Huynh en Leon hebben weer een kijkje gekregen in de ontwikkeling van onze sport door de ogen van de ontwikkelingsmanager van de grootste producent van tennissnaren die zich nu op de badmintonsport wil gaan werpen.

Dit bedrijf heeft gekeken naar onze sport en zich daar een beeld van kunnen vormen met name door het internet. Ze zijn op zoek naar mensen die anders zijn en kwamen zo bij Roel en mij terecht. De eerste gedachte was niet echt goed, want deze twee trainers namen de badmintonsnaren van de tennisgigant niet echt serieus. Maar als je praat met de mensen achter het product dan gaan er veel dingen veranderen. Dan staan daar mensen die met net zo veel passie bezig zijn met hun product als dat ik bezig ben met onze sport.

Ze komen naar een klein eiland in Denemarken waar niets is om een nieuw wereldproduct te maken op het gebied van badminton. En wij, Huynh, Leon en ik, zijn er getuigen van. Ze luisteren naar Leon als bespanner en speler, ze hangen aan de lippen van Huynh als speler en ze zien een trainer die elke detail belangrijk vindt.

Ik heb een paar maanden geleden ja gezegd tegen iets waarvan ik niet wist of je het serieus moest nemen toen ze vertelden met mij te willen praten over een nieuw product. Nu weet ik wel beter. Met deze mensen wil ik samenwerken. Niet omdat ze onze sport kennen, maar omdat ze zien dat onze sport iets te bieden heeft dat heel anders is dan de tenniswereld waar zij heel sterk in zijn. Als ik sterk zeg, dan zeg ik het fout. Ze hebben 45 van de top 50 spelers in hun stal op het gebied van tennis en willen dat ook in onze sport gaan doen.

Wat heeft Oro te bieden aan zo'n bedrijf, zou je jezelf afvragen. Ik kon het niet beantwoorden voor afgelopen avond. De ontwikkelingsmanager vertelde dat ze op zoek zijn naar mensen die geen blad voor hun mond nemen en eerlijk zeggen wat ze van het product vinden. Ik was bepaald niet vriendelijk voor hun product, want hoe groot ook in tennis... het was shit voor badminton.

Ik had net hun 'baby' doodgemaakt en ze zeiden dat ze meer wilden weten? Nu hadden ze mijn belangstelling. Welk bedrijf wil verder gaan met een man die net heeft gezegd dat hun product klote is?

Deze mensen gaan dat doen en we gaan er nog veel van horen, want het is zo veel anders dan wat we tot nu toe kennen. Ik krijg nieuwe energie en ideeën als ik alleen maar heb geluisterd naar deze mensen. Het is in één woord geweldig.

Het bedrijf heeft cijfers en gegevens over het materiaal waar we mee werken in onze sport waar ik een vermoeden van had en dat ook tegen hen heb gezegd. Vervolgens laten ze me een aantal onderzoeken zien die het bevestigen. Ik ben onder de indruk en wil verder met dit bedrijf net zoveel als dat zij verder willen met Oro en ons hier op het eiland.

Ik kan nog geen namen noemen maar Roel, Huynh en Leon zullen glimlachen als je erom vraagt, want de afgelopen paar dagen hier op een klein eiland gaan de toekomst van onze sport veranderen. Dit soort mensen hebben door dat verandering niet komt van binnenuit bestaande organisaties maar van buiten en ze willen er bij horen.

geschreven door

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Grote badminton shootout voor Nederlandse spelers

6 jaar geleden

volgend artikel

Erik Meijs: 'Stap vooruit op German Open'

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws