badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Iris Tabeling: 'Het gehele toernooi niet op ons beste niveau gespeeld'

Afgelopen weekend stond het Nederlands Kampioenschap op het programma. Altijd een zeer beladen toernooi, aangezien iedereen hier wil laten zien dat hij of zij de beste is van Nederland.

Iris Tabeling: 'Het gehele toernooi niet op ons beste niveau gespeeld' - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen
Iris Tabeling: 'Het gehele toernooi niet op ons beste niveau gespeeld' - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

 

In de dubbel was ik favoriet, als nummer 1 geplaatst, en in de mix stond ik als 3e geplaatst.

Zaterdagochtend begonnen we met de mix, ik met Jelle Maas, tegen Lester Oey en Georgy van Soerland. We wisten dat we ze niet moesten onderschatten, ook al kwamen ze uit de kwalificatie. We begonnen goed, al moesten we wel even wennen aan de hal. Er stond namelijk een windje waardoor de shuttles heel snel naar een zijkant van de baan werden geblazen. Als je daar op de lijn mikte waaide de shuttle gewoon uit. We kwamen snel op een 16-8 voorsprong, maar net zo snel stond het ook weer 16-14. Het was een rare wedstrijd, waar we niet lekker in zaten, maar het was voldoende voor twee keer 21-18 winst. In de eerste ronde damesdubbel moest ik ook tegen Georgy spelen, die nu met Alida Chen speelde. Ook hier wisten we dat we ons eigen spel moesten spelen en deze wedstrijd goed moesten gebruiken om te wennen aan de wind en de omstandigheden in de hal. Dit lukte niet helemaal volgens onze planning. De eerste set verloren we zelfs met 21-18. We zaten totaal niet in de wedstrijd, maakten de ene fout na de andere, en onze tegenstanders gingen er alleen maar meer in geloven en sloegen opeens alles terug. Gelukkig konden we een klein beetje versnellen in de tweede set en dat was net genoeg om die naar ons toe te trekken. In de derde set speelden we alweer wat beter en die was dan ook overtuigend voor ons. Een stroef begin, maar gelukkig wel in winst omgezet.

Voor de rest van het verhaal bekijk je de website van Iris Tabeling.

geplaatst door

verkregen via Iris Tabeling

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Schandalig gedrag

6 jaar geleden

volgend artikel

Badzine: 'Bosch takes two... again'

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws