badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Jordy Hilbink: 'Een complete deceptie'

Wat een mooie wedstrijd had moeten worden werd een complete deceptie.

Jordy Hilbink: 'Een complete deceptie' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Jordy Hilbink: 'Een complete deceptie' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Speelde tegen Erik Meijs. Mijn laatste confrontatie tegen hem was in 2009 tijdens de finale van het NJK. Hier moest ik het onderspit delven na een lang bevochte drie setter. Ook ditmaal was het niet anders.

Kom het grote sportcentrum van Almere binnen. Regel mijn spelerspas en probeer elk contact met mensen te vermijden. Loop achter de tribunes langs naar achteren en klim de tribune op. Ga ergens bovenaan zitten en kijk naar de wedstrijden die bezig zijn. Tot een half uur voor mijn partij begin ik met mijn warming up. Zet m’n spullen klaar, vul mijn bidon en zorg voor de goede mindset.

Om 12:10 sta ik samen met Erik in de tunnel, wachtend tot we worden opgeroepen. Ik spring nog een paar keer op en neer, neem een slok uit mijn Maxim bidon en daar gaan we.

Tijdens het inslaan voel ik me prima, speel wat clears, smashes en probeer te wennen aan de grote en hoge hal. De tos verlies ik, wat betekent dat Erik kiest voor serveren en waarbij ik de kant mag bepalen. Ik blijf staan aan de kant waar ik heb ingeslagen. De shuttles zijn prima en de baan ligt er goed bij. Erik begint met serveren wat betekent dat het oorlog is.

De eerste set win ik met 21-15. Ben zelf nog verre van tevreden over hoe ik beweeg, sla en speel. Maar als dit genoeg is om ook de tweede set te winnen dan ben ik tevreden. Elders neem ik mezelf wel voor om sneller te zijn op m’n benen. Heb namelijk zelden een goede prik smash gespeeld in de eerste set.

Lees het hele verhaal op de website van Jordy Hilbink.

geplaatst door

verkregen via Jordy Hilbink

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Robin Tabeling: 'Halve finales in overvloed'

6 jaar geleden

volgend artikel

Dit weekend in Amersfoort het RJK Centrum

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws