SportSport

Nederlandse jeugd presteert goed in Turkije

Nederlandse jeugd presteert goed in Turkije

Op de Turkish Junior in Izmir hebben Cheryl Seinen en Ruben Jille de halve finale bereikt in het gemengddubbel.

Ken je BC Amersfoort al?

Samen Alida Chen haalde Seinen ook de kwartfinale in het vrouwendubbel. Een verslag van Chris Vlaar.

Gisteren is de Turkish Junior begonnen voor Alida Chen, Cheryl Seinen, Alex Vlaar en Ruben Jille. Het deelnemersveld is bijzonder sterk met de Russische selectiespelers, alsmede de Turkse en Bulgaarse spelers. Daarnaast wat verdwaalde Noren, Zweden en een Portugees.

De eerste dag was erg succesvol voor de Nederlandse delegatie. Alleen Alex verloor zijn single tegen een sterke Turkse jongen. Vandaag, vrijdag werden diverse rondes gespeeld tot en met de kwartfinale. De mixen werden gespeeld tot en met de halve finale.

Geen kwartfinales in de singles. Ruben verloor in de 3e ronde van de sterke Bulgaar Shiskov. Alida verloor van 3/4 geplaatste Russische Rogova en Cheryl verloor van Pyatina in drie games.

In het gemengddubbel is er een halve finale voor Cheryl en Ruben. Zij wonnen hun kwartfinale overtuigend tegen de Zweden Hjalm en Strid. Morgen wacht een zware opgave tegen de als eerste geplaatste Russen Zinchenko en Morozova.

Alida en Alex hadden een zeer verrassende start in de mix tegen de als vierde geplaatste Russen Kargaev en Rogova. Een mooie overwinning in drie games. De 3e ronde werd de Russische veldslag verloren in een heroïsch gevecht met 19-21 in de tweede game tegen Boyarski en Derguna. Deze twee Russen zijn allebei als eerste geplaatst in de single!

In het vrouwendubbel is er een kwartfinale voor Alida en Cheryl. In de derde ronde tegen de thuisfavorieten de Turksen Yavuz en Inal werd in een spannende wedstrijd in drie games gewonnen. Behalve de spanning van de wedstrijd was het theater van de Turkse coach ook het waard van het zien. Hij was minstens zo druk in de weer als zijn speelsters, met dien verstanden dat hij ze ook nog eens continue stijf schold. Zelfs de stoel moest het ontgelden. Alida en Cheryl morgen in de kwartfinale tegen de geplaatste Russinnen Dergunova en Pyatina.

In het mannendubbel is er net geen kwartfinale voor Alex en Ruben. In de derde ronde hadden ze een loodzware opgave tegen de als tweede geplaatsten en zeer sterke Russen Kargaev en Zinchenko. Met jeugdige U17 overmoed werden de Russen af en toe tot wanhoop gedreven. De wedstrijd ging gelijk op maar werd nipt in twee games verloren. Voorwaar een knappe prestaties van deze jonkies tegen de U19 beren uit Rusland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!