Paulien van Dooremalen klaar met topsport?

Paulien van Dooremalen klaar met topsport?

Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn: Paulien van Dooremalen is al een tijdje uit het topsportbeeld verdwenen. Ze geeft training, maar vertegenwoordigt ze Oranje nog als badmintonspeler?

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De dochter van voormalige bondscoach en technisch directeur Martijn van Dooremalen uit Oosterhout kwam in oktober vorig jaar voor het laatst in actie op een internationaal toernooi. Tijdens de Yonex Dutch Open 2012 speelde ze met Koen Ridder het gemengddubbel. Haar dubbel met Thamar Peters ging niet door, omdat de Limburgse anderhalve week eerder een ernstige blessure opliep.

Ze stond nog ingeschreven voor de Norwegian International 2012 én de Bittburger Open Grand Prix 2012 met Ridder, maar heeft uiteindelijk niet gespeeld. Ook voor Ridder bleef er na het wegvallen van zijn gemengddubbel dus maar één onderdeel over. Maar hij speelde de genoemde twee toernooien wél.

Alle tekenen van topsport worden uitgewist

Paulien van Dooremalen heeft al meer dan zes jaar een eigen website op www.paulienvandooremalen.nl. Enige tijd geleden gaf ze op haar website aan dat ze voortaan het nieuwsgedeelte zou gaan bijhouden via haar twitteraccount @PvDooremalen.

Sinds korte tijd is haar website echter volledig ontmanteld, zijn alle referenties aan haar topsportcarrière uitgewist en lijkt de focus verlegd te zijn naar haar trainersactiviteiten. Ook alle sponsorlogo's zijn verdwenen.

Op de LinkedIn-pagina zien we opvallend genoeg ook geen enkele verwijzing naar Pauliens lange topsportcarrière. Waar selectiegenoot Jorrit de Ruiter zichzelf nog profileert als "Fulltime professional badminton player at Badminton Netherlands" en Ruud Bosch door het leven gaat als "Independent Sports Professional", noemt Van Dooremalen m.b.t. badminton alleen haar SL-3 diploma.

Badminton Nederland stilletjes bezig?

Een check op de spelerspagina van de nationale selectie leert ons dat Paulien van Dooremalen formeel nog in de nationale selectie zit. De oplettende kijker ziet dat Thamar Peters inmiddels van de lijst verwijderd is

Wat dan wél weer opvalt, is dat bij iedereen (Jim heeft zo te zien nog geen profiel) de link naar het persoonlijke spelersprofiel werkt, behalve bij Paulien. De link is aangemaakt, wat erop duidt dat het spelersprofiel er wel ooit heeft gestaan.

En nu?

Begin februari informeerden we bij Selena Piek naar de whereabouts van Paulien Dooremalen.

Op de laatste vraag kwam geen reactie. We hebben daarom enkele vragen over de situatie van Paulien van Dooremalen uitgezet bij Badminton Nederland. Zodra hierover meer bekend is, zal het te lezen zijn hier op badmintonline.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!