Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Rusland stoot Nederland uit EK

Oranje is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op het EK voor gemengde landenteams in Rusland.

Het gastland was in de kwartfinale in Ramenskoe met 3-0 te sterk voor Nederland.

Samantha Barning en Jorrit de Ruiter kwamen als eerste de baan op tegen Vladimir Ivanov en Valeria Sorokina. Het Russische duo schoot uit de startblokken en won de eerste game met 21-10. In de tweede game konden Barning en De Ruiter beter in hun spel komen, maar waren de Russen toch duidelijk nog te sterk: 12-21.

Vladimir Malkov zette Eric Pang al snel op een achterstand in het mannenenkel. Pang kwam aan het einde van de eerste game nog wel wat terug, maar verloor de eerste game met 21-17. In de tweede game bleef de Nederlander beter in het spoor van de Rus, maar verloor wederom met 21-17.

Patty Stolzenbach won verrassend eenvoudig de eerste game van de gelouterde Ella Diehl met 21-9. De Russin liet echter zien te beschikken over veel ervaring en veerkracht en pakte de tweede en derde game met respectievelijk 21-15 en 21-14. Hiermee kwam Rusland op een beslissende 3-0 voorsprong.

Nederland - Rusland (0-3)

  • Jorrit de Ruiter/Samantha Barning – Vladimir Ivanov/Valeria Sorokina: 12-21, 10-21
  • Eric Pang – Vladimir Malkov: 17-21, 17-21
  • Patty Stolzenbach – Ella Diehl: 21-9, 15-21, 14-21

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Slecht nieuws voor Josephine Wentholt

5 jaar geleden

volgend artikel

DKC zoekt nieuwe spelers

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws