badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Carlton NVK: 'Karina de Wit favoriet bij de vrouwen'

Komend weekend van 9 en 10 maart organiseert Amersfoort in samenwerking met Badminton Nederland voor de 8e maal de Nederlands Veteranen Kampioenschappen.

Carlton NVK: 'Karina de Wit favoriet bij de vrouwen' - BC Amersfoort
© BC Amersfoort
Carlton NVK: 'Karina de Wit favoriet bij de vrouwen' - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

 

Het aantal deelnemers groeide de afgelopen jaren van zo'n 90 naar 130 deelnemers.

Onder de deelnemers is Karina de Wit voormalig topspeelster en nog steeds uitkomend in de eredivisie.

Ook in de andere klassen zijn veel oud kampioenen, zo is bij de categorie 40+ Joris van Soerland de winnaar van de 35+ van 2012 de grote favoriet, in de 55+ gaat Martin Monfils zijn titel verdedigen. Ad Verhoof zal zijn titel bij de 60+ verdedigen.

Bij de vrouwen verdedigen Georgy van Soerland 35+, Isabella de Lange 40+ en Jeannette van de Werff 45+ hun titels.

Van de organiserende vereniging Amersfoort nemen 20 spelers deel, waaronder Esther Fleurbaay en Frans Hoksbergen als kanshebbers op een titel.

De wedstrijdleiding is in handen van de vertrouwde Amersfoort wedstrijdleiding met Ans Top, Marieke Geurtsen, Jos Weinberg. De supervisie zal voor Badminton Nederland worden gevoerd door Bart Los, bijgestaan door referee John op het Veld. De arbitrage zal zondag 10 maart gedaan worden door een zestal BNL scheidsrechters.

In het totaal zullen er in het weekend 230 partijen worden gespeeld, zaterdag wordt er gespeeld van 10:00 tot 20:00 uur. Hierna is er een Indische maaltijd voor allen en een spetterend optreden van de huisband van Amersfoort o.l.v. Roy van Waardenburg.

Zondag 10 maart is de finale dag met vanaf 12:00 uur diverse finales in alle klassen. Badminton Nederland en de wedstrijdleiding hopen om rond 17:00 uur alle kampioenen te huldigen.

Waar: Juliana van Stolberg sporthal, Graaf Hendriklaan 146 3818 DN Amersfoort. Wanneer: zaterdag 9 maart van 10:00 tot 20:00 uur, zondag 10 maart van 10:00 tot 18:00 uur. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort, Badminton Nederland, BC Amersfoort en de sponsoren Carlton, Badmintonplanet en AA Drink.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws