clubzoeker

Europese samenwerking tussen nationale selecties?

Europese samenwerking tussen nationale selecties?

Het plan van Badminton Nederland zou minder dom zijn als er in internationaal verband was over nagedacht.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nationaal gezien is het domheid ten top en water naar de zee brengen. Ik zal ook verklaren waarom het echt van geen kant deugt zoals het bestuur het nu wil.

Stel dat Nederland samen met de buurlanden België, Duitsland en Frankrijk zou gaan samenwerken en gebruik zou gaan maken van elkaars kennis, dan kun je de enkele talenten die er in de verschillende landen zijn onderbrengen daar waar de kennis is.

Ik zou me voor kunnen stellen dat ons land dan enkel en alleen damesdubbel gaat doen, daar hebben we de laatste jaren wat ervaring mee op gedaan. Duitsland doet het goed op damesenkel en herenenkel niveau en zou binnen deze vier landen dit gedeelte voor zijn rekening moeten nemen. België heeft met Wouter, Nathalie en Allan goede kaarten in huis voor de mixdubbel terwijl je Frankrijk de herendubbel laat verzorgen.

Van elke van deze landen sturen we de andere spelers die we nationaal hebben maar buiten onze specialisatie vallen naar het land waar die wel aanwezig is. Op deze manier behouden we ALLE talenten die we hebben en krijgen we veel meer specialisme dat ook betaalbaar is voor elk land. Als elk land voor zich gaat proberen Azië te verslaan... Dat gaat op deze ondoordachte manier van Badminton Nederland niet lukken. Net zo goed als het zelfs Duitsland niet lukt om op alle onderdelen tot de wereldtop door te dringen.

De weg die Badminton Nederland nu wil inslaan is hopeloos, omdat er een zigzag koers gaat ontstaan waar we de ene vier jaar op damesdubbel focussen omdat we toevallig een goed damesdubbelkoppel hebben. De volgende vier jaar is het een herenenkel en dus verschuift de focus weer naar enkelspel. Het gevolg van dit beleid is dat de kennis die is opgedaan over damesdubbel vier jaar lang niet meer wordt gebruikt en na een paar jaar niet meer up-to-date is. Weg is je investering en je kennis.

Nederland loopt toch al niet voorop als het gaat om kennis en opleidingen dus zou het beter zijn een groter samenwerkingsverband te gaan zoeken waarin we echt eens op een onderdeel kennis kunnen verzamelen. Met de andere landen wordt vervolgens afgesproken dat we elkaar met bijscholingen op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen de verschillende onderdelen van onze sport zodat we binnen de jeugdopleidingen wel over de specialistische kennis beschikken en ervoor kunnen zorgen dat we Duitsland bijvoorbeeld kunnen blijven voorzien van talentvolle enkelspelers die aan de hoge Duitse standaard voldoen. Ik kan nog veel meer voordelen opnoemen maar dat zou weer eindigen in een nieuw beleidsplan en die komen toch alleen maar in een la van het bondsbureau te liggen zonder dat iemand er naar kijkt. Dus laat het maar op internet rondwaaien, daar hebben we tenminste nog mensen die wel belangstelling hebben voor ontwikkeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!