badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Geslaagd Junior Master toernooi in Almere

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige prijswinnaars en ik denk persoonlijk dat we in de toekomst nog heel veel gaan horen van de winnaars, want ze kunnen zonder meer geschaard worden onder de categorie kanjers.

 

Daar waar de Denen twee jaar terug met ijzersterke spelers kwamen (wonnen toen alle onderdelen <13) was de afvaardiging dit jaar beduidend minder sterk. Nu was het eindstation een enkele kwartfinale voor de Denen. De Vlamingen waren evenals voorgaande jaren beresterk en dat is wel zo leuk voor het toernooi. Wellicht moeten we onze spelers een week van te voren ook maar eens een paar dozen Belgische pralines laten proeven, want bij de Vlamingen helpt het zonder meer.

In de jongste groep <11 lieten de Vlamingen zien het talent in huis te hebben. Met eerste prijzen in vier van de vijf categorieën is er een goed fundament voor toekomstige Belgische toppers. Alleen in de mannendubbel wisten Ivory Johan en David Sugiharto (Duinwijck/DKC) de hegemonie van de Belgen te doorbreken.

In de leeftijd <13 stonden ook in alle vijf de finales spelers van de Vlaamse Badminton Liga. Met drie keer winst konden de Belgen zich ook in deze leeftijd de morele winnaar noemen. Hiermee was de koek voor de Vlamingen op; in de overige leeftijden waren het de Nederlanders die alle prijzen wonnen.

Bij de < 15 waren er twee spelers die in alle finales stonden. Bij de jongens stond Jorg van Beurden (BC Reeshof) in drie finales waarvan hij er één won. Bij de meisjes was Coby Broodman (BC Robad) actief in drie finales en met tweemaal goud en eenmaal zilver was zij de beste speelster in deze leeftijdsgroep.

In de <15+ werd de Almeerder Thomas Sibbald tweede in de jongensenkel. Jessela van Soerland, sinds kort spelende voor Almere, stond in drie finales Ze won er hiervan één samen met Tamara van der Hoeven (Van Zijderveld) en verloor de meisjesenkel en gemengd dubbel van dezelfde Tamara.

In de oudste leeftijdsgroep was de Almeerse hoop gevestigd op Alex Vlaar. In de finale was Ruben Jille (BC Amersfoort) te sterk. Samen met Ruben won Alex wel de finale van de jongens dubbel.

Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de toernooiorganisatie en de barvrijwilligers. Het liep als een trein en dat met deze koude, daar kan NS nog een voorbeeld aan nemen.

Ik wil volgaarne dankzeggen aan de vrijwilligers van onze vereniging die uren en uren bezig zijn geweest om dit mooie toernooi in goede banen te leiden. Ook zij behoren tot de prijswinnaars!

geplaatst door

verkregen via BV Almere Stephan Melein

vorig artikel

Erik Meijs: 'Druk weekje achter de rug'

6 jaar geleden

volgend artikel

Jong Oranje stoot door naar halve finale op EJK

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws