clubzoeker

Internationale trainersopleiding op topniveau: visie en verhaal

Internationale trainersopleiding op topniveau: visie en verhaal

Het Badcoach Summercamp is dit jaar alweer aan zijn tweede editie toe. Zo goed als alle plaatsen voor spelers zijn reeds ingenomen, wat nog maar eens bewijst dat deze manier van trainen (veel trainers, kwaliteit, individuele aandacht, ...) ook bij de spelers in de smaak valt.

Maak kennis met Joshua Donker!

Dit jaar willen we eenzelfde lijn doorvoeren in de trainersopleiding. Want we moeten gewoon eerlijk toegeven dat het aanbod aan kwalitatieve trainersopleidingen momenteel niet goed genoeg is.

Buitenlandse trainers met een visie en een verhaal

Dat we het anders gaan doen dat is zeker. En dat we direct heel hoog inzetten op deze opleiding moge ook duidelijk zijn. Niet minder dan 3 trainers zullen hiervoor ingezet worden. En dat het niet de minste zijn kun je reeds afleiden uit hun land van herkomst: Duitsland, Denemarken en Nederland.

Udo Lehmann (hoofd trainersopleiding – Duitsland)

Udo is nationaal trainer geweest van de U13 en was actief als docent bij de BBV (Bayerischer Badminton Verein).

Fred Besselink (part time trainersopleiding – Nederland)

Fred heeft zijn eigen badmintonboek geschreven (Fredminton) en is al jaren actief als bestuurslid van de VBO (Vereniging Badminton Oefenmeesters).

Andreas Johanssen (part time trainersopleiding – Denemarken)

Na een sabatjaar heeft Andreas er weer heel veel zin in. En die jongen zit zo vol kennis dat het zonde zou zijn om geen gebruik te maken van zijn aanwezigheid. Opgeleid in Denemarken beschikt Andreas over zoveel know-how dat hij een absolute meerwaarde is voor deze opleiding.

Geen monologen maar een kenniscentrum.

Een kenniscentrum is die plaats waar je alle kennis verzamelt en waar er gewerkt wordt rond ontwikkelingen en nieuwe technologieën. Ik ga niet beweren dat we het badminton terug gaan heruitvinden, maar we verzamelen we een pak kennis die week in 1 sporthal.

Udo Lehmann is hoofd van de opleiding, en hoofd van een team van 10 trainers. Udo zal voornamelijk bijgestaan worden door Fred en Andreas, maar ook de andere leden van de trainersstaf (Ron, Rene, Martin, Leon, Debbie, Floris en mezelf) zullen hun bijdrage leveren. Zo krijg je geen bijscholing van 1 trainer, maar krijg je input van 10 personen die staan te springen om hun ervaringen en kennis aan je over te brengen. Badmintonkennis vanuit onder andere de twee topbadmintonlanden in Europa (Denemarken, Duitsland, Nederland en Belgie). Een uitgelezen kans om met deze buitenlandse kennis in contact te komen.

Het overbrengen van deze kennis zal zeker niet gebeuren op de klassieke manier waarbij 1 docent spreekt en de cursisten netjes alles opschrijven. In deze manier van werken geloven wij niet helemaal. Wat we willen bereiken is dat trainers gaan meedenken en mee-ontwikkelen in het gesprek. Daarom geen monoloog maar een groepsdiscussie waar de cursisten actief in mee praten en redeneren. Op deze manier krijg je veel sneller 'feeling' met de materie en ga je ook nadenken over het hoe en waarom.

En dat vinden wij als trainers net heel belangrijk.

Zijn je oefeningen correct? Is de opbouw van de training okay? Waarom niet anders? Waarom die slag na die loopbeweging? Dat zijn een aantal vragen die we ons zouden moeten stellen... en waar we deze week antwoorden op gaan geven.

De Badcoach trainersopleiding is nog maar net nieuw, maar ik kan met zekerheid zeggen dat ze nu al tot de beste van de Belenux zal behoren. De docenten zijn van zeer hoog niveau en elke aanwezige trainer zal als een andere, nieuwe trainer terug naar zijn club en/of spelers kunnen gaan.

Ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat iedereen die deze cursus volgt, nooit meer op dezelfde manier naar badminton zal kunnen kijken... Dat is de Badcoach trainersopleiding-garantie!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!