SportSport

Jong Oranje pakt de volle buit tegen Letland

Jong Oranje pakt de volle buit tegen Letland

Jong Oranje heeft op de EJK in Turkije voor de derde maal op rij een zege geboekt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Ankara was de formatie van bondscoach Rune Massing met 5-0 een maatje te groot voor Letland. Een verslag van teammanager Ger Tabeling.

Gezien de uitslagen van eerdere wedstrijden in de poule zou Letland de minste tegenstander moeten zijn. Alida Chen trad aan tegen Ieva Eglite. Alida had totaal geen probleem met deze Letse en won eenvoudig met 21-11 en 21-14.

Justin Teeuwen moest het opnemen tegen Niks Podosinoviks. Justin had een gelijk opgaande eerste game, maar in de tweede game versnelde Justin en daar had de Let geen antwoord op (21-16,21-7).

De vrouwendubbel van Myke Halkema en Cheryl Seinen bracht de winst op het scorebord. In eerste game hadden ze werkelijk geen kind aan de vrouwen Ieva Eglite/Jekaterina Romanova: 21-9. In de tweede game was even de aandacht verslapt, maar we kwamen geen moment in gevaar: 21-16.

Ook het mannendubbel Mark Caljouw/Russell Muns had geen problemen en won vrij gemakkelijk van Kristaps Janis Gulbis/Teodors Kerimovs met 21-9 en 21-11. Robin Tabeling en Myke hadden de kans om er 5-0 van te maken. Ze speelden tegen Reinis Krauklis/ Jekaterina Romanova. Robin en Myke lieten er ook geen gras over groeien en wonnen vrij gemakkelijk met 21-9 en 21-12.

Morgen om 18.00 uur (Nederlandse tijd 17.00) speelt Jong Oranje tegen Tsjechië. Bij winst kan Nederland de kwartfinales bereiken. Mochten die worden gehaald, dan spelen de Nederlandse junioren op maandag om 10.00 uur (Nederlandse tijd 09.00 uur).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!