badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Jordy Hilbink: 'Als topsporter leef je altijd op het randje van je gezondheid' - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen

Jordy Hilbink: 'Als topsporter leef je altijd op het randje van je gezondheid'

Jordy Hilbink: 'Als topsporter leef je altijd op het randje van je gezondheid' - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

Elke training weer vraag je veel van je lichaam. Daarbij probeer je zo goed en gezond mogelijk te eten, maar voordat je het weet is het kwaad al geschied en heb je de griep te pakken.

Zo ook ik heb een kleine verkoudheid te pakken sinds twee dagen. Gaat wel over.

Thuis ben ik opgevoed met een extreem gezond voedingspatroon. Niet altijd vrijwillig want vaak genoeg had ik geen trek in gezond voedsel, toch heeft de voeding mij voor een groot deel gevormd zoals ik nu ben en daar ben ik uiteindelijk erg blij mee. Dat is met name ook één van de redenen dat ik zelden tot nooit ziek ben. Je kan een verkoudheid niet zien aankomen. Een persoon kucht in zijn handen, wast daarna ze handen niet en even later geeft die jouw een hand en heb je het virus te pakken. Of beter gezegd, het heeft jouw te pakken.

Sinds ik op mijn zestiende op kamers ben gegaan op Papendal, ben ik mij bewuster met voeding bezig gaan houden. Het zelf koken van eten werd ons ontnomen, wat ik jammer vond. Aan de andere kant was het avondeten op papendal zo professioneel dat ze elke dag weer een gezonde maaltijd voor schotelden. Of het altijd lekker was laat ik in het midden, maar over smaak valt te twisten.

Lees het hele verhaal op de website van Jordy Hilbink.

geplaatst door

verkregen via Jordy Hilbink

vorig artikel

Alida Chen over de Europese Jeugd Kampioenschappen

5 jaar geleden

volgend artikel

Robin Tabeling over zijn EJK in Ankara

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 35 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Verzenden van dit formulier is een expliciete instemming met ons privacy statement!)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws