SportSport

Nieuwe samenstelling Nationale Selectie Badminton Nederland (versie 2)

Nieuwe samenstelling Nationale Selectie Badminton Nederland (versie 2)

Badminton Nederland heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan het scherpstellen en haalbaar maken van het nieuwe Topsportbeleidsplan.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Enkele hoofdpunten uit dit beleid, met als doel deelname aan de Olympische Spelen, zijn het verkleinen van de selectie, trainen in kleine groepen, persoonlijke ontwikkelingsplannen, prestatieafspraken, focus op kracht en conditie, specialistische begeleiding en stages in het buitenland.

Badminton Nederland heeft hiermee de ambitie uitgesproken om bij de wereldtop te horen. Onder de wereldtop wordt verstaan een top 40 positie in het enkelspel en een top 20 positie in de dubbels. Om dit te bereiken als kleine badmintonnatie met beperkte financiële middelen moet Badminton Nederland inventief zijn en de focus leggen op een beperkt aantal onderdelen. Door het vervallen van de NOC-NSF subsidie is dit van nog meer belang dan vorige jaren.

De focus voor de komende periode ligt voor de Nationale Seniorenselectie op het gemengddubbelspel en vrouwendubbelspel. Het potentieel in de huidige selecties wordt op deze onderdelen het hoogst geacht. Daarnaast zijn dit historisch ook de onderdelen waarin Badminton Nederland het succesvolst in is geweest.

Als zich één of meerdere spelers van potentieel wereldniveau aandienen in de andere disciplines, zal Badminton Nederland daar ook een programma voor opzetten. Bij de jeugd (tot 21 jaar) zal Badminton Nederland in alle onderdelen blijven investeren, met een grotere aandacht ten opzichte van eerdere jaren voor het enkelspel om in de toekomst ook (weer) spelers te hebben die potentieel bij de wereldtop in het enkelspel behoren.

Vandaag heeft Badminton Nederland bekend gemaakt welke spelers uitgenodigd zijn om deel uit te gaan maken van de nieuwe Nationale Selectie en die daarmee het programma van Badminton Nederland gaan volgen. Er wordt ingezet op een volledig programma van hoge kwaliteit wat zich kan meten met internationale programma's van erkende badmintonnaties.

Dit programma is niet vrijblijvend voor spelers die verkozen zijn tot de Nationale Seniorenselectie. Zo zullen er evaluatiemomenten worden gepland waarbij gekeken wordt naar fysieke testen, positie wereldranglijst, gemaakte ontwikkeling en motivatie. In vergelijking met eerdere jaren zullen er eigen bijdrages van de spelers gevraagd gaan worden om het programma mogelijk te maken.

Op dit moment zijn de volgende spelers gevraagd om deel uit de maken van de nieuwe Nationale Selectie van Badminton Nederland:

  • Jacco Arends
  • Samantha Barning
  • Ruud Bosch
  • Jelle Maas
  • Gayle Mahulette
  • Jim Middelburg
  • Eefje Muskens
  • Selena Piek
  • Jorrit de Ruiter
  • Iris Tabeling
  • Soraya de Visch Eijbergen

Badminton Nederland heeft veel vertrouwen in deze spelers en gaan er vanuit dat we samen met hen mooie resultaten kunnen behalen in de nabije toekomst.

Komende periode worden met de verkozen spelers de voorwaarden en invulling van het programma verder uitgewerkt, onderdeel daarvan is ook het vormen van de koppels en welke (competitie-) verplichtingen kunnen worden afgesproken binnen het programma. Ook met de spelers die helaas geen deel meer uit kunnen maken van het programma zullen gesprekken gevoerd worden om hun mogelijkheden individueel te bespreken.

Enkele spelers, onder wie Thamar Peters, Paulien van Dooremalen en Dave Khodabux, hebben onlangs zelf aangegeven geen deel meer uit te willen maken van de Nationale Selectie. Met enkelspeler Eric Pang worden nog gesprekken gevoerd over zijn eventuele deelname aan ons topsportprogramma.

De aanvulling van de Nationale Selectie vanuit Jong Oranje zal kort na de Europees Junioren Kampioenschappen, dat later deze maand in Turkije plaatsvindt, bekend gemaakt worden.

Badminton Nederland bedankt alle huidige spelers van de Nationale Selectie voor hun inzet en prestaties die zij de afgelopen jaren hebben geleverd. Daarnaast hoopt de bond dat het iedere speler binnen of buiten de Nationale Selectie lukt om een persoonlijk topsportplan uit te stippelen waarbij er optimale resultaten kunnen worden gehaald.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!