SportSport

Amersfoort gaat op voor de Carlton GT Cup en de EuropaCup

Amersfoort gaat op voor de Carlton GT Cup en de EuropaCup

Na het behalen van de Landstitel gaat het Amersfoortse team voor het laatst onder trainer/coach Fred van Wankum op voor de Carlton GT Cup en de Europa Cup.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Wim Top (BC Amersfoort) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Voor de Carlton GT Cup wordt in de 3e ronde de strijd aangebonden met Eredivisionist TFS Barendrecht. De wedstrijd wordt a.s. donderdagavond 2 mei om 20:00 uur gespeeld in de Juliana van Stolberg sporthal aan de Leusderweg te Amersfoort.

BCAmersfoort zal volledig aan de start verschijnen, doordat er in tegenstelling tot de competitie slechts 5 partijen worden gespeeld van elke spelsoort ÈÈn zijn deze beker wedstrijden altijd attractief.

BCAmersfoort 2 speelt ook de 3e ronde zij lootte een Eredivisieploeg, Victoria uit het verre Limburg , BCAmersfoort 2 speelt ook thuis donderdagavond 2 mei om 20:00 uur.

Er volgt nog een 4e ronde,tussen 13/17 mei, na deze ronde wordt 15 juni tijdens de finale dag in Alphen a/d/ Rijn de strijd uitgevochten tussen de beste acht teams. BCAmersfoort is titelverdediger van deze Carlton GT cup.

Van 27 mei tot 1 juni is in Beauvois, Frankrijk de Europa Cup, die week komen zo'n twintig Landskampioenen uit Europa bij elkaar om uit te maken wie het beste clubteam heeft van Europa. BCAmersfoort is op dit moment bezig om de nodige financiÎn voor het Europa Cup avontuur bij elkaar te krijgen. Er werd gerekend met een bijdrage uit de sponsorpot van de Eredivisie, dit door toetreding van de naamsponsor Carlton, helaas heeft BNL door een andere toerekening van de kosten de begroting met zo'n 10.000 euro overschreden en blijft er niets over voor de verdeling onder de Eredivisieclubs. Er moet zelfs door de Eredivisie-Clubs nog geld worden opgebracht door verlies uit het verleden. Door dit alles zijn voor extra steun, verzoeken gegaan naar Gemeente Amersfoort, de Badminton Bond en een aantal sponsoren. De Nederlandse Badminton bond, BNL, heeft reeds bij monde van bondsdirecteur Venekamp laten weten dat er buiten de inschrijving geen bijdrage wordt gegeven. Op de andere verzoeken is nog niet gereageerd. Mochten de financien niet rond komen dan zal het Europa Cup deelname van de Amersfoortse Landskampioen in gevaar komen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!