clubzoeker

Erik Meijs: 'Succesvol optreden tijdens Finnish Open'

Erik Meijs: 'Succesvol optreden tijdens Finnish Open'

Eindelijk is het dan zo ver. Na maanden voorbereiding is de lancering van mijn gloednieuwe website een feit!

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Heerlijk in het zonnetje ben ik nog even aan het nagenieten van mijn toernooi in Finland. Ik heb net gezien dat Ouseph, degene van wie ik verloor, na zijn winst in Frankrijk ook dit toernooi heeft gewonnen. Maar laat ik het hebben over mijn eigen spel.

Ik begon het toernooi op vrijdagochtend tegen Valeriy Atraschenkov uit Oekraïne. Voor mij geen onbekende want 3 jaar geleden werd ik door hem in Korea nog vrij kansloos van de baan geslagen. Nu 3 jaar verder was het een hele andere wedstrijd. Het is een speler die af en toe opeens verrassende uitslagen heeft, dus ik wist dat ik er alles aan zou moeten doen om van hem te kunnen winnen. Voor dit toernooi had ik de Belgische bondscoach Alan weer gevraagd om mij te coachen. Van te voren hadden we een goed tactisch plan gemaakt. Dat leidde er toe dat ik in de eerste set vaak voor stond. Maar, zoals Alan al had voorspeld kan Valeriy soms heel nonchalant ogen op de baan en zich ook zo gedragen en vervolgens helemaal terug komen omdat hij je in slaap sukkelt. In de eerste set viel dit nog redelijk mee, maar was hij toch degene die het eerst een setpunt kreeg. Hierna was het erop of eronder voor ons beiden. We probeerden elke keer volle druk op de service returns te leggen, waardoor de rally’s ontzettend kort bleven. Op 24-23 kreeg ik mijn tweede gamepunt en doordat hij vol in het net ramde was deze set voor mij!

In de tweede set begon hij iets beter en scherper dan ik en kwam ik met 4-7 achter te staan. Toen begon ik beter in de wedstrijd te komen en merkte ik dat hij toch wat vermoeid was geraakt van de eerste set terwijl ik nog steeds aan het doorstuiteren was! Hierna gebeurde wat ik nog niet vaak heb meegemaakt, namelijk dat ik 17 punten achter elkaar won en dus de wedstrijd! De laatste tijd ben ik veel bezig geweest met meer vastheid in mijn spel te krijgen, dus dat dit op deze manier gebeurde was erg positief. Wel probeerde hij nog zijn stuntje uit te halen door heel nonchalant te gaan spelen, maar ik was goed bij de les en won dus!

Hierna, na een pauze van 5 uurtjes, mocht ik gaan spelen tegen de nummer 1 van Engeland, Rajiv Ouseph. Ik heb altijd erg opgekeken tegen hem, omdat ik hem een erg mooi spel vind hebben, ondanks dat hij toch een halve kop groter is dan ik. Op dit moment is hij de nummer 35 van de wereld, maar heeft ook nummer 11 gestaan… wauw, wat een ervaring zou dit weer worden!

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!