badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Jordy Hilbink: 'Dutch International 2013'

Met nog twee toernooien te gaan komen we langzamerhand aan bij het einde van mijn wedstrijdseizoen. Komende week de Dutch international en daarna de Denmark international nog als afsluiter.

 

Wie denkt dat na de Denmark international de trainingen minder worden heeft het mis. De intensiteit blijft hetzelfde, er worden zelfs twee extra hardloop trainingen aan het wekelijkse programma toegevoegd. Want nu het mooie weer eraan komt, ja ook in Denemarken. Wordt het weer tijd om de buitenlucht op te zoeken en de hardloopschoenen aan te trekken.

Het is niet iets waar ik altijd om sta te springen, maar Michael weet deze trainingen altijd uitdagend en toch leuk te maken voor iedereen. Zelf is die volgens mij net 49 geworden, maar hij heeft een uithoudingsvermogen waar de gemiddelde veertiger van mag dromen. Dus meestal rent hij zelf ook mee en is nog behoorlijk lastig bij te houden voor sommige.

Volgens mij heb ik jullie wel eens verteld over onze multi shuttle dag op de donderdag. Niet? Nou de bedoeling is vrij simpel. Je wordt in een groepje geplaatst van vier spelers per baan. Je werkt in groepjes van twee, waarbij je als groepje zelf beslist of je gaat beginnen of gaat aangeven. Het tweetal dat gaat aangeven maakt van te voren zoveel mogelijk rijtjes van 16 shuttles. De andere twee doen de warming up die ze nodig hebben voor ze starten. Als iedereen zover is wordt de tijd gestart en gaat het beginnen. Je hebt vier soorten oefeningen die je afwerkt in elk 10 minuten. Na elk rijtje van 16 shuttles wissel je met je partner.

Toen ik twee jaar geleden een try out week had hier in de academy samen met Dicky, deed ik dit voor het eerst. Dicky had me in het begin van de week al gewaarschuwd dat de multi shuttle dag mij wel eens rauw op me dak zou kunnen vallen. Helemaal omdat het al donderdag was en ik de dagen ervoor afgebeuld was. Zo stoer als ik was gaf ik hier weinig gehoor aan, want ik wilde mijzelf niet laten kennen.

Nou, ik had het geweten. Na de veertig minuten die ik nauwelijks had volgehouden was ik volledig gesloopt.

Lees het hele verhaal op de website van Jordy Hilbink.

geplaatst door

verkregen via Jordy Hilbink

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Ook Gayle Mahulette deed mee in Almere

6 jaar geleden

volgend artikel

PRNL: 'Koen en Ruud winnen de Peru International'

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws