clubzoeker

Leon Ham: 'Laatste weken Oro'

Leon Ham: 'Laatste weken Oro'

Zo, het Orø-avontuur zit er bijna op. Nog twee weken volop trainen en dan stopt het weer eventjes voor mij.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik heb zeer zeer veel genoten en geleerd. Er is een aantal dingen dat mij is opgevallen deze afgelopen maanden. Het eerste wat mij is opgevallen is dat Ron met iedereen die hier komt begint met dezelfde training. RUST IN HET VOETENWERK. Ik denk dat 9 van de 10 spelers in Nederland te snel beweegt op de baan. Ze komen te snel uit de hoek waar ze geweest zijn. Daarnaast maken ze teveel passen of ook passen te weinig op verkeerde momenten.

Dus het eerste wat we ze proberen aan te leren is "easy footwork". Het rustig bewegen op de baan. Dit is echter niet te leren in een week. Ik, na een aantal maanden, val nog steeds af en toe in de oude situatie waarin ik te wild en onrustig over de baan hobbel. Dit onderdeel van spelen is zeer belangrijk als je verder wil komen met je spel. Jammer is dat trainers nauwelijks er iets van afweten in Nederland. Het is dus erg lastig om voor mij en de andere Oro-bezoekers om dit verder te ontwikkelen.

Ditzelfde geldt voor "fingerpower". Een ander onderdeel van badminton dat relatief nieuw is. Het komt door de evolutie in racketmaterialen waardoor we andere technische slagen kunnen uitvoeren. Doordat rackets spiksplinterlicht zijn tegenwoordig kan je slagen slaan door alleen je vingers te bewegen (niet meer de pols of onderarm). Ook hier hoor je weinig over in Nederland. Alleen Ron en Henri schrijven hier wel over. Ook moeilijk om verder te ontwikkelen zonder hulp van een trainer. Maar ik ben ervan overtuigd dat me het wel gaat lukken. Ik heb nu genoeg bagage om er verder mee te komen.

Het eten in een restaurant voor drie maanden lang ga ik zeker missen. Twee maaltijden warm en één koude maaltijd per dag. Dat krijg je alleen op Orø.

Ik wil Ron heel erg bedanken voor zijn geweldige inzet op alle vlakken met in het bijzonder de badmintontrainingen met mij. Huynh mijn trainingsmaatje, ik ga je erg missen. Heel veel plezier in vietnam komende tijd. Ik zie jou weer op het kamp. En tot slot Yannick, thanks voor je grappen en het brengen van een supersfeer in huize Daniëls.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!