Pang en drie mixkoppels van Oranje naar kwartfinale in Wateringen

Pang en drie mixkoppels van Oranje naar kwartfinale in Wateringen

Op dag twee van de Yonex Dutch International in Wateringen kwamen veel Nederlanders in actie. In drie van de vijf onderdelen doet Nederland nog mee in de strijd om eremetaal.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Drie Nederlandse mixkoppels plaatsten zich voor de kwartfinale. Robin Tabeling en Myke Halkema wonnen met 21-9, 19-21, en 21-17 van Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo. Jelle Maas en Iris Tabeling waren in drie games het Franse koppel Labar/Lefel de baas en Jim Middelburg en Selena Piek wonnen tweemaal ovetuigend hun partij. Het als tweede geplaatste duo Jorrit de Ruiter/Samantha Barning verloor in de achtste finale in drie games van Marcus Ellis en Alyssa Lim uit Engeland.

Eric Pang slaagde er als enige Nederlander in om de kwartfinale van het mannenenkelspel te halen. Hij was achtereenvolgens te sterk voor Jakub Bitman (21-12, 21-6) en Petr Koukal (21-11, 17-21, 21-15) uit Tsjechië. Jordy Hilbink kwam tot de achtste finale. Hij versloeg eerst de Fin Heino, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Trisnanto (Duitsland). Mark Caljouw, Nick Fransman en Erik Mijs werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

In het vrouwenenkel is de rol van de Nederlandse vrouwen na de tweede dag op de Yonex Dutch International uitgespeeld. Mireille van Daal, Soraya de Visch Eijbergen, Kirsten van der Valk, Patty Stolzenbach, Gayle Mahulette en Lisa Maliahollo werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Al waren Mahulette, Malaihollo en Van der Valk er in drie games nog dichtbij.

Ook in het mannendubbel doen de Oranje duo's niet meer mee om de prijzen. Rikkert Suijkerland/Dennis van Daalen de Jel, Hans van Os/Ralph Starren, Robin Tabeling/Russell Muns, Mark Caljouw/Vincent de Vries, Jim Middelburg/Dave Khodabux en de als derde geplaatste koppel Jacco Arends/Jelle Maas strandden in de eerste of tweede ronde op het toernooi bij Velo.

Eefje Muskens en Selena Piek drongen door tot de laatste acht in het vrouwendubbel. Ze versloegen in de tweede ronde het Belgische koppel Snoeck/Vandenhoucke met 21-11 en 21-10. De koppels Dorien Lups/Cheryl Seinen, Mireille van Daal/Kirsten van der Valk, Iris Tabeling/Samantha Barning en Gayle Mahulette/Myke Halkema lukten het niet om een kwartfinaleplek te bemachtigen.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!