badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

PRNL: 'Topsportbeleid terminaal?'

Als je naar de herziene begroting van 2013 kijkt en daar de Yonex sponsoring ook nog eens keer vanaf haalt, dan lijkt het erop dat de toekomstige Topsport beleidsplannen van BNL eigenlijk in de ijskast kunnen.

PRNL: 'Topsportbeleid terminaal?' - sxc.hu
© sxc.hu
PRNL: 'Topsportbeleid terminaal?' - sxc.hu
© sxc.hu +

 

Een begrotingstekort van €350.000 was eigenlijk al aan je betalende badminton bondsleden niet uit te leggen, echter een nog hoger te kort lijkt op shoppen met een blanco creditcard zonder te weten wie er bereid is om achteraf de rekening te betalen! Van het Bondsbestuur was het deze week een grote daadkracht om de Yonex contract constructie vaarwel te zeggen, echter door de subsidie terugtrekking van het NOC*NSF komt Badminton Nederland nu op topsport gebied wel in een heel benarde financiële positie terecht.

Als buitenstaander denk je dan al snel aan drastische maatregelen. Bijvoorbeeld terug naar decentralisatie van het topsportbeleid. Verantwoordelijkheid terug naar de verenigingen en academies. Badminton Bond zou dan minder 'ín charge' bij het topsportbeleid zijn, anders dan het organiseren van periodieke centrale trainingen/selectiewedstrijden en het selecteren van spelers voor Interlandwedstrijden of EK teamwedstrijden. Natuurlijk hard gelag voor alle huidige selectiespelers, echter het is zoals het is en BNL zal eerst de organisatie financieel op orde moeten krijgen en de tijd moeten krijgen om een duidelijk toekomstig topsport beleidsplan in elkaar te timmeren inclusief de benodigde sponsors in huis moeten krijgen. Deze sponsors zouden dan niets met badminton te maken moeten hebben om te waarborgen dat er in de toekomst geen herhaling van conflicten zullen zijn, zoals wij die de afgelopen jaren binnen het badminton hebben meegemaakt.

Op 20 april zal er een extra BNL bondsvergadering gehouden worden en dit gaat specifiek over financiering Topbadminton BNL beleid 2014/2016. Het lijkt me duidelijk dat de kaarten nu, na de veranderde contractsituatie met de firma Yonex, ineens anders geschud zijn. Ik wens de afgevaardigden en het Bondsbestuur komende zaterdag veel wijsheid toe!

geplaatst door

verkregen via Piet Ridder

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

HELP! Ik wil een betere trainer worden!

6 jaar geleden

volgend artikel

Vrijwilligers gezocht voor Badminton Congres

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws