SportSport

SV Meteoor hoopt op vuurwerk tijdens 45ste editie toernooi

SV Meteoor hoopt op vuurwerk tijdens 45ste editie toernooi

Net zoals voorgaande jaren leek het er ook dit jaar weer lange tijd op dat het jaarlijkse SV Meteoor badmintontoernooi het met aanzienlijk minder deelnemers zou moeten doen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tot grote opluchting van de toernooicommissie van de Veendammer badmintonclub kwam het allemaal nog goed vlak voor de sluiting van de inschrijvingsperiode eind april. Maar liefst 345 fanatieke badmintonners reizen de tweede week van mei af naar Veendam om in 5 onderdelen in 4 categorieën te gaan strijden om de eer en natuurlijk het prijzengeld.

Ook deze 45ste editie van dit jaarlijkse internationale toernooi wat 11 en 12 mei plaats vindt in het Indoorcentrum in Veendam maakt onderdeel uit van het Carlton Master circuit van Badminton Nederland. Een circuit van 6 toernooien voor de nationale top en subtop. Het toernooi in Veendam is het grootste senioren toernooi van Nederland en bijzonder doordat zeker een derde van de deelnemers bestaat uit vaak verrassend sterke duitse deelname.

Vorig jaar werd de hoogste klasse gewonnen door Nick Fransman bij de mannen en Gayle Mahulette bij de vrouwen. Beiden komen dit jaar hun titel verdedigen maar dat zal geen gemakkelijke opgave zijn. Bij de mannen is Fransman als eerste geplaatst maar zal de als tweede geplaatste Hans van Os erop gebrand zijn om hem van de overwinning af te houden. Eerder dit seizoen kwamen de heren elkaar al tegen bij het Master toernooi in Amersfoort maar daar bleek Fransman in drie games nog te sterk voor van Os. Bij de vrouwen is de winnaar van vorig jaar “slechts” als derde geplaatst. Van de als eerste geplaatste Lisa Malaihollo verloor ze op het NK in februari in 3 games – kortom de Master klasse belooft een boel vuurwerk en topbadminton in Veendam op zondag 12 mei.

De toernooicommissie is druk bezig met de laatste voorbereidingen; wedstrijdschema’s opstellen, 639 wedstrijden die ingepland moeten worden verspreid over het weekend, programmaboekje opmaken en alle facilitaire zaken rondom het toernooi regelen. De inschrijving verliep dit jaar voor de deelnemers iets onduidelijker. Doordat vanuit de badmintonbond bepaald was dat voor de circuit toernooien een relatief oude nationale ranglijst gehanteerd diende te worden was het voor een flink aantal sporters onduidelijk in welke klasse zij mochten deelnemen.

Die onduidelijkheden zijn inmiddels achter de rug, de inschrijving is gesloten en over twee weken op zondagavond 12 mei hoopt de wedstrijdleiding terug te kijken op een sportief en geslaagd toernooi met spectaculaire finales – het SV Meteoor toernooi in Veendam is de gelegenheid om topbadminton te zien in Noord Nederland. De finales beginnen zondag 12 mei rond 12:30 uur en de toegang is gratis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!