Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Carlton

Vooruitblik Carlton Master Conquesto

© Carlton+

Badmintonvereniging Conquesto organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 april 2013 voor de vijftiende keer het Regeersport Master-4-6-8 toernooi.

Het toernooi maakt deel uit van het Carlton Master Circuit. Ook dit jaar zullen weer tal van Nederlandse toppers hun opwachting maken in Zoetermeer.

Maar liefst 38 deelnemers strijden in het mannenenkel in de hoogste klasse voor de titel. Een aantal favorieten: titelverdediger Erik Meijs (inwoner van Zoetermeer), Léon Nottelman (winnaar van de editie van 2010) en Dennis van Daalen de Jel (winnaar Master toernooi Almere). Verder mogen ook de jeugdinternationals Mark Caljouw en Justin Teeuwen niet onderschat worden.

Ook in het vrouwenenkel geven vele toppers acte de présence. Lijstaanvoerster is de Litouwse Akvile Stapusaityte. Soraya de Visch Eijbergen is als tweede geplaatst in Zoetermeer. De 20-jarige speelster van DKC verloor de afgelopen competitie geen enkele singlepartij en mag dus worden gezien als één van de favorieten.

Dave Khodabux en Justin Teeuwen staan bovenaan de plaatsingslijst in het mannendubbel. Zij zijn samen met de jonkies Russell Muns/Robin Tabeling en Jim Middelburg/Vincent de Vries (winnaars Master toernooi Almere) de grootste kanshebbers op de titel. Ook de duo’s Hans van Os/Ralph Starren (tweede geplaatst) en Jelle Kelderhuis/Jerry Natenstedt mogen niet uitgevlakt worden.

In het vrouwendubbel zijn Maartje Verheul en Akvile Stapusaityte het te kloppen duo. Het koppel schreef het afgelopen Master Toernooi in Almere op hun naam. Als alles volgens planning verloopt, treffen zij de zeer ervaren Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (Van Zundert Velo/Dekker Almere) in de finale.

Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn zijn dan niet het hoogst geplaatste koppel in het gemengddubbel, echter wisten zij wel de Master toernooien van Almere en Amersfoort te winnen. De lijstaanvoerders zijn Dave Khodabux en 'veterane' Georgy van Soerland-Trouerbach. Ook hier is Soraya de Visch Eijbergen met haar partner Jim Middelburg kanshebber op de titel. Verder zullen zilveren medaillewinnaars op de Europese Jeugd Kampioenschappen 2013, Robin Tabeling en Myke Halkema, er alles aan doen om de titel binnen te slepen.

Naast de 1 zal er ook om de titels worden gestreden in de categorie 4, 6 en 8. Met zo’n 250 deelnemers uit heel Nederland en ongeveer 360 te spelen partijen is het toernooi zeer goed bezet.

Zowel op zaterdag als zondag zal huisfotograaf René Lagerwaard foto’s maken, die later te zien zijn op de Facebook-pagina van Conquesto. De club speelt in de Noordwesterhal aan de Buytenparklaan 6 (vlakbij SnowWorld in wijk 17). De toegang is gratis.

Klik hier voor alle wedstrijden.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws