Alex Meijer nieuwe hoofdtrainer Duinwijck

Alex Meijer nieuwe hoofdtrainer Duinwijck

Met ingang van komend seizoen zal ex-team 1 speler Alex Meijer terugkeren bij Duinwijck als hoofdtrainer van de selectie en de talentvolle spelers.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alex heeft als speler op het EK in 1988 een prachtige zilveren medaille gehaald in het gemengd dubbel met Erica van Dijck en 2 jaar later een bronzen medaille in het heren dubbel met Pierre Pelupessy. Daarnaast werd hij eind jaren ’80 en begin jaren ’90 5 maal nationaal kampioen in het dubbelspel. Tussen 1987 en 1995 maakte Alex onafgebroken deel uit van team 1, maar wist helaas ondanks meerdere finale plaatsen geen titel te behalen.

Alex startte zijn trainerscarrière bij Duinwijck als trainer van de selectie en er kan dus gezegd worden dat de cirkel in die zin nu weer helemaal rond is.

Na zijn vertrek bij Duinwijck speelde Alex nog meerdere jaren in Duitsland op zeer hoog niveau en werd bij de Nederlandse Badminton Bond aangesteld als trainer en coach. In deze periode heeft hij toppers zoals Mia Audina, Yao Jie, Judith Meulendijks, Eric Pang, Dicky Palyama en Karina de Wit begeleid.

Na zijn vertrek bij de Bond heeft hij een aantal jaren geen training gegeven en alleen competitie gespeeld bij van Zijderveld.

Afgelopen februari werd duidelijk dat hij als speler zou terugkeren naar zijn jeugdliefde. De TC zag in Alex meteen de gedroomde opvolger van Maurits van Tubergen Lotgering die na 2 seizoenen Duinwijck heeft verlaten. In maart en april hebben een aantal goede gesprekken plaatsgevonden, waarna overeenstemming is bereikt over een 1-jarig contract.

Alex zal vanaf augustus de rol van hoofdtrainer op zich nemen. Daarnaast zal hij in nauw overleg met de andere trainers Herman Leidelmeijer en Akvile Stapusaityte trainingsplannen opstellen, zodat de effectiviteit van de trainingen naar een hoger niveau kan worden getild.

TC en Bestuur zijn verheugd met de komst van Alex en wensen hem veel succes!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!