SportSport

Almere heeft selectie rond

Almere heeft selectie rond

Badminton Vereniging Almere heeft de selectie voor volgend seizoen rond. Mocht er zich echter nog een eerste dame aandoen dan is de selectie volgens trainer Erik Staats echt af, want dan kan de ploeg op meer aanspraak maken dan alleen het halen van de play offs.

clubzoeker

Ken je BV Unicum al?

"Dat zijn we met dit materiaal eigenlijk verplicht. Krijgen we echter nog een goede dame dan kan er meer", aldus Staats. Bij BV Almere wordt Justin Teeuwen de eerste heer. Hij krijgt daarin de voorkeur boven Saber Afif die de afgelopen seizoenen eerste heer was. "Saber heeft dat besluit sportief opgepakt. Teeuwen zal echter niet altijd kunnen omdat hij ook in het buitenland gaat spelen en dan zal Stefan Branderhorst de tweede heer worden."

Behalve de selectie voor het eerste team heeft BV Almere ook de teams voor het tweede en derde team rond. Die teams speelden afgelopen seizoen beide in de eerste divisie en werden beide kampioen. "Dat was uniek. We hebben die teams nu ook weten te versterken. Of eigenlijk hebben zich spelers bij ons gemeld. Zo komen Georgy en Joris van Soerland in ons tweede spelen. Die hebben behoorlijk veel ervaring en dus denk ik dat we sowieso in de breedste sterker zijn geworden. Ook het talent Tamara van der Hoeven komt voor ons spelen en ondanks dat ze pas veertien jaar is, denk ik dat ze volgend seizoen af en toe in ons eerste komt te spelen", zo blikt Staats vooruit.

Afgelopen seizoen werd de finale in de eredivisie eigenlijk gemist vanwege vooral blessures. "Als dat dit seizoen niet gaat gebeuren dan zijn we misschien wel sterker dan vorig jaar." Het eredivisieseizoen begint in september.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!