Gayle Mahulette: 'Succesvol in Veendam!'

Gayle Mahulette: 'Succesvol in Veendam!'

Een succesvol weekend achter de rug in Veendam bij het 45e Meteoor Master toernooi. Tijdens dit toernooi stond ik als 3e geplaatst in de single en stond ik met clubgenoot Robin Tabeling als 2e geplaatst in de mix.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdag om 12:30 uur was mijn eerste wedstrijd, de mix. Robin en ik wonnen redelijk makkelijk in 2 sets met 21-7/21-9. Onze tweede mix speelden we tegen een koppel van Roosterse BC. We zaten prima in de wedstrijd en versloegen het koppel met 21-12/21-16.

Het sportcomplex waar het toernooi werd gehouden was verdeeld in twee hallen. Eén hal heeft 7 banen en de andere hal heeft er stuk of 14, de laatste hal is een erg groot waar niet alleen badmintonlijnen, maar ook veel andere gekleurde lijnen te zien zijn. Ook heeft het een erg drukke achtergrond als je aan het spelen bent. Eén muur heeft een klimwand met van die gekleurde blokken erop. Met het publiek op de achtergrond gaf het een druk beeld. Mijn eerste single moest ik in deze hal spelen, ik was benieuwd of ik onder deze omstandigheden goed zou kunnen spelen. Tijdens deze partij heb ik geprobeerd alle slagen ‘safe’ te slaan, niet teveel op de lijnen te mikken en ruim omhoog te slaan zodat ik geen shuttles uit zou slaan. Ik had namelijk geen idee hoe diep ik de shuttle sloeg! Dat kon ik niet goed inschatten door de felle belichting en drukke achtergrond. Ik vond het wel lastig om in deze hal te spelen. Gelukkig ging het goed en won ik de wedstrijd met 21-12/21-7. Mijn tweede single moest ik ook in de grote hal spelen. Mijn tegenstander maakte best veel fouten waardoor ik veel punten kreeg. De stand werd 21-9/21-11. Ik was nu door naar de halve finales op zondag zowel in de single als in de mix, wat betekende dat ik zondagochtend alweer om 09:30 uur moest spelen. Ik bleef met zes andere spelers weer gezellig bij de gastvrije familie Teeuwen logeren. Na 2 lekkere borden Soto Ayam te hebben gegeten en we allemaal even bijgekomen waren van de lange dag konden we gaan slapen om weer fit te zijn voor de halve finales op zondag.

Lees de rest van het verhaal op de website van Gayle Mahulette.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!