badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Sportnext: 'Tegengestelde belangen van sporters en hun bonden'

Eind 2011 plaatste ik een blog over tegengestelde belangen van sporters en hun bonden. We sloten die bijdrage af met de conclusie dat opgelegde sponsorverplichtingen in sommige gevallen te ver gaan naar onze mening.

Sportnext: 'Tegengestelde belangen van sporters en hun bonden' - Sportnext.nl
© Sportnext.nl
Sportnext: 'Tegengestelde belangen van sporters en hun bonden' - Sportnext.nl
© Sportnext.nl +

 

Recent heeft de rechtbank Amsterdam evenwel beslist dat de belangen van enkele topjudoka’s zwaarder wegen dan de belangen van de judobond zodat de topjudoka’s niet kunnen worden verplicht om tijdens wedstrijden de pakken van de nationale sponsor te dragen.

Sponsor Green Hill

In 2011 heeft JBN de topjudoka’s bericht dat zij overeenstemming heeft bereikt met Green Hill over de sponsoring van judopakken en overige sportkleding. In de brief staat -kort gezegd- vermeld dat ieder lid van de nationale selectie tijdens de wedstrijden, de judopakken en andere kleding van Green Hill dient te dragen. Na de weigering van een aantal judoka’s heeft Green Hill de judobond laten weten het niet te accepteren dat een grote groep judoka’s van de nationale selectie niet de judopakken van Green Hill draagt.

Judo Bond Nederland (JBN)

JBN heeft de betreffende topjudoka’s uiteindelijk meegedeeld dat het niet dragen van de judopakken van Green Hill tijdens de wedstrijden tot gevolg zal hebben dat zij in de toekomst niet meer toegelaten zullen worden tot de nationale selectie en vervolgens is JBN een gerechtelijke procedure gestart. JBN baseert haar vordering op het verenigingsrecht. JBN heeft naar eigen zeggen een zorgvuldige belangenafweging gemaakt tussen het algemene belang van de judosport in Nederland en het individuele belang van de judoka’s van de nationale selectie. Het algemeen belang prevaleert in dit geval, aldus JBN.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sportnext.nl.

geplaatst door

verkregen via Sportnext.nl

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws