Almere niet akkoord met afrekening eredivisie 2012-2013

Almere niet akkoord met afrekening eredivisie 2012-2013

In april 2013 hebben we van BNL een afrekening van de eredivisie gekregen over het seizoen 2012/2013.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In onze BVA-bestuursvergadering hebben we besloten niet akkoord te gaan met deze afrekening en dat hebben we middels een brief aan BNL ook op 21 mei 2013 laten weten. Overigens een bevestiging van ontvangst van onze brief hebben we nog niet ontvangen van BNL. Opmerkelijk in deze eredivisieafrekening is het feit dat BNL de begrote post 'overige kosten' van € 3.500,-- met maar liefst € 10.000,-- overschrijdt!! Het lijkt er op dat dit een vorm van creatief boekhouden is, want door op deze wijze kosten toe te rekenen, zien de eredivisieverenigingen geen cent terug van de Carltonsponsoring van de eredivisie. Je moet maar durven. Hieruit blijkt dat BNL de eredivisieverenigingen niet serieus neemt. Omgekeerd mag BNL nu verwachten dat de eredivisieverenigingen het zoveelste BNL-bestuur op rij ook niet meer serieus neemt.

Als Almere hebben we besloten deze toerekening beslist niet te accepteren en op de eerstvolgende nota van BNL, zonder meer € 1.000,-- af te trekken. Onze brief aan BNL hebben we in het kader van de transparantie ook doen toekomen aan de andere eredivisieverenigingen en in dit kader hebben we steunbetuigingen ontvangen van BC Amersfoort, DKC, Slotermeer en Van Zijderveld. Als er afgevaardigden geïnteresseerd zijn in onze brief aan BNL, dan moeten ze dat maar laten weten en dan sturen we de brief toe.

Voorts vond ik het heel opvallend dat de contributiesystematiek opnieuw gewijzigd wordt. Ik kan er mee instemmen dat BNL de kosten toedeelt volgens het principe "de gebruiker betaalt", maar dan moet dat wel gebeuren, en ik blijf er over zeuren, op basis van een ordentelijke kostenverdeelstaat. Een behoorlijke onderbouwing ontbreekt nu. De kosten voor de wedstrijdspelers zijn de afgelopen jaren al fors gestegen. De teambijdrage voor een landelijk team is van € 165,-- naar € 205,-- gegaan en daar komt nu dus opnieuw een forse stijging bij voor de wedstrijdspelers.

Ik las ergens dat het aantal leden inmiddels de 40.000 grens is gepasseerd, jammer genoeg in neerwaartse zin. BNL zal moeten begrijpen dat bijdragen en contributies niet ongestraft steeds maar weer kunnen worden verhoogd. Eens houdt het op en keert de wal het schip. Onze penningmeester maakte al de vergelijking met Brussel. De regeringen van de EU-landen moeten bezuinigen, maar de bijdragen aan Brussel worden als maar hoger.

Ik ben nog steeds geen voorstander van het oprichten van een nieuwe bond, maar ik kan mij wel voorstellen dat de geluiden die in die richting gaan steeds luider worden.

Er moet echt iets gebeuren bij BNL. We hebben een algemeen directeur die normaal gesproken in een bedrijfsmatige organisatie de tent draaiend moet houden en onder meer moet zorgdragen voor de financiële continuïteit van de bond. Maar ons BNL-bestuur, bestuurt niet op afstand, maar is juist zeer uitvoerend bezig. Wat doet dan de algemeen directeur en hebben we die dan nog nodig. Ik werp maar een balletje op, want (de neerwaartse ontwikkeling van) het huidige ledenaantal rechtvaardigt harde ingrepen.

BV Almere zal met de voorgestelde verhogingen jaarlijks totaal meer dan € 20.000,-- gaan afdragen aan BNL. Als de stijgingen van de afgelopen jaren doorgezet worden zou dat binnen drie jaar zomaar kunnen oplopen tot € 30.000,-- per jaar. En dat gaan we echt niet doen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!