SportSport

Amersfoort verovert bronzen medaille bij Europa Cup

Amersfoort verovert bronzen medaille bij Europa Cup

Afgelopen week reisde Landskampioen BCAmersfoort af naar het Franse Beauvais voor deelname aan het Europa Cup toernooi.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Wim Top (BC Amersfoort) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

19 nationale kampioenen uit Europa verzamelden zich in Beauvais voor de strijd om het beste clubteam van Europa.

BCAmersfoort startte de strijd tegen het Hongaarse Multi Alarm, Het Hongaarse team met sterke spelers als de Maleisiër Lee en de Oekraïense Ulitima was in de dubbels de mindere van Amersfoort, helaas gingen alle enkelspelen verloren, restte een verlies van 4-3, een slechte start.

De volgende dag troffen Nick Fransman,Jelle Maas,Vincent de Vries, Robin Tabeling,Maartje Verheul,Kirsten van der Valk,Eefje Muskens en Gayle Mahulette,Strasbourg om kans te houden op een plaats in de 1/4 finale moest er gewonnen worden van de geplaatste Franse Kampioen , in een mooie wedstrijd werd alleen het 1e vrouwenenkelspel van Gayle Mahulette tegen de sterke Franse dame Sash Vignes Waran verloren.

Deze winst op Strasbourg bleek van cruciaal belang voor het team van Fred van Wankum. In de 2e wedstrijd van de dag werd het Oekraïense team SHVMS aan de zegekar gebonden ook hier een verlies van een vrouwenenkel, Kirsten van der Valk verloor nipt in een spannende driegamer van Anastasiya Dmytryshyn. Mooi was de winst van de mannen Nick Fransman op Pochtaref en Vincent de Vries op Dmitrishing.

De wedstrijd tussen de Franse Kampioen Strasbourg en het Hongaarse Multi Alarm leverde een gunstig resultaat op, de Fransen brachten het team wat, de dag ervoor Amersfoort klopte, een duidelijke nederlaag toe. Door dit resultaat nam BCAmersfoort de koppositie in de poule over, in de laatste wedstrijd moesten er tegen het zwakke Israëlische team Hatsor BC twee partijen gewonnen worden voor de definitieve poule winst. Het werd een ruime 7-0 overwinning, alleen de mix van Maartje Verheul en Robin Tabeling verloor één game.

Door dit resultaat werd de kwart finale bereikt, hierin werd de tegenstander de kampioen van Portugal CHE Lagoense, een degelijk team, maar ook hier bleek dat de Amersfoortse dubbels superieur waren, drie punten binnen, na verlies in een spannende partij van Gayle Mahulette tegen Telma Santos nipt met 22-24 in de beslissende game, werd ook het 1e mannenenkelspel in winst omgezet. Door de bereikte stand van 4-1 werden de laatste twee singles niet meer gespeeld .

De halve finale was bereikt een voortreffelijke prestatie!!! in deze halve finale was het alleen genieten voor de Amersfoortse spelers om tegen de Russische Kampioen Primorye Vladivostok met wereldtoppers als Ivanov, Sozonov, Sorokina en Vislova uit te komen, Jelle Maas en Eefje Muskens opende met een verrassende drie gamer tegen Sorokina en Sozonov. In de beslissen game was er echter geen kans.

Nick Fransman bond de strijd aan met de boomlange Ivanov in de 1e game was er voor de Amersfoorter geen eer te behalen, in de 2e ging Nick wat meer wennen aan het spel van de sterke Rus maar moest deze ook ruim in leveren. Gayle Mahulette speelde een mooie partij tegen Golovanova en had in de tweede game zelfs winstkansen maar de geroutineerde Russin trok toch de wedstrijd naar zich toe. een 3-0 achterstand.

De mannendubbel van Jelle Maas en Robin Tabeling gaf de nummer 17 van de wereld in de dubbel Sozanov en Ivanov goed partij, maar de mannen van Rusland sloegen bekwaam het 4e punt binnen, en plaatsen zich voor de finale.

In de finale hadden de Russen ook geen medelijden met de Deense Kampioenen Team Skælskør-Slagelse, de Europa cup ging mee naar Vladivostok door een afgetekende 4-1 winst.

Voor het Amersfoortse team een maximale prestatie ,veel ervaring voor de jonge spelers, de bronzen medaille was een mooie bekroning voor de Amersfoorters.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!