badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Kees Noevers over de afgevaardigden: 'het is volgens mij pure desinteresse'

T.a.v. het artikel 'Waar waren jullie' vermoed ik dat het huidige college van afgevaardigde voor een belangrijk deel wellicht bestaat uit mensen die die taak op zich hebben genomen omdat ze binnen hun regio daarvoor gevraagd werden.

 

Die plekken moeten toch immers ingevuld worden. Dat het die personen het eigenlijk niet interesseert, is daarbij blijkbaar niet van belang. Het bondsbestuur (en de bondsdirecteur) vinden het wel prima, denk ik zo. Zo wordt er immers niet snel iets afgekeurd en wordt er wellicht ook niemand naar huis gestuurd.

Een anekdote:

Voor de regiovergadering van Zuid-West had ik gevraagd of er geen afgevaardigdenverkiezing uitgeschreven moest worden omdat er nog een plaats niet was ingevuld.

De directeur kwam vervolgens (pas tijdens de vergadering) met een verhaal (wat volgens hem ook de interpretatie van de reglementscommissie zou zijn), wat er op neer kwam dat je maar eens in de drie jaar een verkiezing hoeft te houden. Daar waar dan geen kandidaten voor zijn mogen die plaatsen geen vacature worden genoemd, maar zijn ze voor die periode gewoon niet bezet.

Deze fraaie uitleg (die er volgens mij voor zou kunnen zorgen dat je volledig zonder afgevaardigden kan komen te zitten als regio) werd door de regiovergadering als zoete koek geslikt, want ook het grootste deel van de verenigingen zal het allemaal een zorg wezen wat ze allemaal doen in Nieuwegein.

Zij zijn alleen maar geïnteresseerd in het feit dat BNL competitie's voor ze organiseert.

Kortom het is volgens mij pure desinteresse.

Dat deel wat wel is geïnteresseerd is dus wel aanwezig maar blijkbaar niet van plan, of niet in staat, om ook maar één voet echt dwars te zetten.

Degenen die dat wel willen doen, doen dat vanaf de zijlijn met veel bombarie, maar weinig effectieve actie.

Overigens moet ik er niet aan denken dat deze grootsprekers de boel zouden gaan runnen, want dan wordt het volgens mij helemaal een ramp.

Het moge duidelijk zijn dat ik niet positief gestemd ben over de wijze waarop het bestuurlijk gebeuren bij BNL zich ontwikkelt.

Ik maak mij dan ook ernstig zorgen over de toekomst van deze organisatie.

Kees Noevers

geplaatst door

verkregen via BadmintonInfo

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

O Afgevaardigde, where art thou!?

5 jaar geleden

volgend artikel

Beste Kees

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws