Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Korte toespraak Clemens Wortel tijdens mislukte Jaarvergadering 2013

Tijdens de Jaarvergadering van Badminton Nederland op 22 juni jl. richtte voorzitter Clemens Wortel zich namens het bondsbestuur in een korte toespraak tot alle aanwezigen.

Voorzitter, geachte medebestuurders, ereleden, bezoekers aan deze bondsvergadering,

Een jaar geleden mocht ik uw voorzitter worden, en vanaf die tijd hebben de collega’s, hier achter de tafel en ik, intensief geïnvesteerd in het hernieuwen of verstevigen van relaties.

Met u als afgevaardigde, met overheden, met zakelijke partners, met bestuurders en vrijwilligers in den lande.

Meestal met een goed resultaat, soms leidend tot een broze nieuwe verstandhouding, soms onbegrepen, kennelijk omdat wij onze boodschap wellicht onvoldoende over het voetlicht konden brengen.

En dat alles niet uit onderdanigheid, maar vanuit een kracht en geloof in onze missie.

Zoals al eerder aangegeven moeten wij onze onnodige bescheidenheid van ons afwerpen, onze bond is nog steeds financieel gezond, wij hebben een sterk vrijwillig kader en gedreven verenigingsbestuurders, een sterk potentieel aan toekomstige toppers in onze Nationale Selectie en wij vertegenwoordigen een sport die bij uitstek geschikt is voor jong en oud.

Natuurlijk waken wij voor zelfgenoegzaamheid, immers, ook in onze sport geldt het credo dat je beste wedstrijd voor je ligt en niet achter je.

En kijkend naar die toekomst, is het van groot belang met elkaar vast te gaan stellen wie we dan willen zijn als bond, wat we kunnen, waar onze grootste kracht en kansen liggen, en welk bestuurlijk regime daar bij hoort.

En daarom is het onvermijdelijk dat we een begin gaan maken met een Kerntaken discussie. Gisteren heeft een delegatie van ons bestuur daartoe een ontmoeting gehad met een afvaardiging van het NOC/NSF, die meer dan bereid is ons in dit belangrijke proces bij te staan.

In het najaar, na ons zomer reces, zullen wij u een plan van aanpak voorleggen en wij nodigen u nu al op voorhand uit u aan te melden als u tijd en ruimte heeft in uw agenda om te participeren in dit proces.

Namens de collega’s wil ik u danken voor de support die wij het afgelopen jaar van uw kant hebben ontvangen, uw steun is voor ons onontbeerlijk om koersvast te blijven, om te gaan met kritiek, die soms terecht is, en soms leidt tot gefrons van wenkbrauwen.

Wat daarvan ook zij, het meeste gaat goed en daar ontlenen wij onze inspiratie aan.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Alida Chen: 'Zilver in de VD met Gayle Mahulette!'

4 jaar geleden

volgend artikel

RSL hoofdsponsor Van Zijderveld Amstelveen

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws