Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Lotto doneert in 2012 ruim 530.000 euro aan Badminton Nederland

In april jongstleden ontving NOC*NSF voorzitter André Bolhuis een cheque ter waarde van 43,8 miljoen euro voor de Nederlandse sport.

Algemeen Directeur van De Lotto, Joost Otterloo overhandigde de cheque samen met Pieter van den Hoogenband, drievoudig Olympisch zwemkampioen en ambassadeur van De Lotto.

De bijdrage werd overhandigd tijdens de start van de Nationale Sportweek in Tilburg. Het bedrag van De Lotto is bedoeld voor zowel de topsport als de breedtesport en is verdeeld over de verschillende sportbonden. Ruim €530.000 van het totale bedrag over 2012 is afgedragen aan Badminton Nederland. Met het geld van De Lotto zijn diverse badmintonactiviteiten ondersteund, waaronder talentontwikkeling, jeugdbadminton en diverse breedtesportprojecten.

'Deze afdracht van 43,8 miljoen van De Lotto over 2012 is zeer belangrijk voor de sport, juist in deze moeilijke tijden', aldus André Bolhuis van NOC*NSF. 'Na een paar exceptionele jaren is de Lottouitkering het afgelopen jaar gedaald. We hebben er het volste vertrouwen in dat De Lotto deze ontwikkeling samen met de sport weet om te buigen, zodat we volgend jaar kunnen zeggen dat we weer vooruit zijn gegaan.'

Ook Joost Otterloo, Algemeen Directeur De Lotto, is blij: '50 jaar geleden al weer werd De Lotto door sporters opgericht om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds de oprichting hebben we al zo'n 1,3 miljard euro afgedragen aan de sport in Nederland en daarmee is onze organisatie van groot belang voor de Nederlandse samenleving. Daar zijn we trots op!'

Nadat het prijzengeld is uitgekeerd draagt De Lotto jaarlijks bijna driekwart van haar resultaat af aan NOC*NSF. Sportend Nederland krijgt daardoor de mogelijkheid om onbezorgd te kunnen blijven sporten. 'Ook al zijn onze bijdragen niet altijd zichtbaar, dankzij ons krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld, of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunen we bijvoorbeeld financieel met het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent.'

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

CLEAR! 205 is uit

4 jaar geleden

volgend artikel

Congres voor coaches en trainers in Denemarken

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws